Přírodní léčbaZdravé tipy

Tento prostředek posílí spánek

Nevíte, jak si lehnout, co dělat, na co myslet, aby se už spánek dostavil. Občas to sneseme, druhý den je člověk unavenější a jde si brzy lehnout. Co však, když se nespavost objevuje pravidelně a často? Jak si navodit zdravý spánek a rychle usnout?

Zatočte s nespavostí

I vy můžete s nespavostí zatočit jednou pro vždy. Vyzkoušejte tento jednoduchý a účinný recept. Jde o přírodní metodu, takže se nemusíte bát, že by byl návykový, podobně jako léky na spaní. Díky tomu rychle usnete a co víc, nebudete se několikrát za nic probouzet. Potřebujete jen tři přísady a připravte si tuto „uspávací směs“. Jak si jej připravit?

Co budete potřebovat:

  • 1/8 čajové lžičky mořské soli
  • 1 polévkovou lžíci kokosového oleje
  • ¼ čajové lžičky medu

Jak postupovat:

Existují dva způsoby, jak si tuto směs připravit. V malé misce smíchejte kokosový olej a med. Poté přidejte trochu soli a smíchejte. Následně konzumujte tento lék a zapijte trochou vody.

Jako druhou možnost můžete smíchat kokosový olej a med. Polkněte a zapijte trochou vody, ve které rozpustíte sůl. Jestliže se občas v noci probudíte, připravte si tuto směs a konzumujte po probuzení.

Jak to celé funguje?

Med – nezvyšuje hladinu cukru a pomáhá tak snadněji usnout. Navíc poskytuje potřebné množství glykogenu pro vaše játra. Jeho nedostatek vede ke zvýšenému vylučování hormonů, například stresové hormony, kortizol nebo adrenalin.

Kokosový olej – pomáhá poskytovat pocit sytosti, což může pomoci vyhnout se ráno hladu. Také brání tvorbě hladiny cukru v krvi během noci.

Sůl – pomáhá snížit hladinu hormonu stresu a poskytuje energii.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button