Jídlo a stravováníPřírodní léčba

Jezte měsíc zázvor a těchto 10 věcí se může stát s vaším tělem

Zázvor je koření využívané po století pro svou specifickou chuť i léčivé účinky. Moderní vědecký výzkum ukázal, že zázvor má mnoho terapeutických vlastností. Zázvor má dlouhou historii užívání na trávicí obtíže, jako je nevolnost, nechuť k jídlu, nevolnost z cestování a bolest. Je napěchovaný minerály například draslíkem, hořčíkem a manganem a zároveň má také vysoký obsah vitamínů A, C a E. Draslík je dobrý pro váš srdeční tep a krevní tlak.

Přínos zázvoru

Pomáhá zmírnit chronické záněty, bolest a migrény.

Studie publikovaná v deníku Výzkum rakovinné prevence ukázala, že doplněk stravy ze zázvorového kořene podaný účastníkům snížil známky zánětu v tlustém střevě během 30 dnů. Tato studie byla provedena na Michiganské lékařské univerzitě.

Snižuje nevolnost a zvracení

Studie naznačuje, že 1 gram zázvoru denně může napomoci snížení zvracení a nevolnosti u těhotných žen. Jiná studie zjistila, že nevolnosti a zvracení bylo sníženo o 38 % při konzumaci zázvoru.

Posiluje funkci imunity

Zázvor je prokázané diaphoretikum, což znamená, že zvyšuje pocení. Německé studie zjistily, že pot obsahuje přírodní antibiotikum, nazývané dermcidin, které předchází bakteriálním, plísňovým, virovým a mikrobiálním infekcím.

Přírodní afrodiziakum

Podle studie publikované v Africkém deníku biomedikálního výzkumu má zázvorový extrakt pozitivní účinky na reproduktivní funkce samce krysy díky svým „mocným antioxidačním účinkům a androgenním činnostem.“

Přírodní antidepresivum

Zázvor obsahuje gingeroly, jež mají uklidňující účinky, které mohou zlepšit špatné nálady.

Proti rakovině

Britský nutriční deník publikoval výsledky nedávné americké studie, ve které extrakt ze zázvoru skutečně zničil lidské rakovinné buňky v prostatě, zatímco zdravé buňky prostaty zůstaly netknuté.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button