Přírodní léčbaZdravé tipy

Zlatobýl nejlepší bylina na čištění ledvin, záněty močového měchýře a další nemoci. Roste na každé louce nebo zahrádce, využijte jeho léčivou sílu

Existuje mezi 60 a 130 různých odrůd Zlatobýlu. Podle starého folklóru, najít nějaké poblíž vašeho domu znamená, že lidé, kteří tam bydlí, budou mít štěstí.

Stejně jako u většiny bylin, Zlatobýl je víc než jen obyčejná zahradní rostlina, slouží také jako přírodní lék, který byl používán k léčbě lidí na třech kontinentech s různými léčebnými stavy, které souvisejí jak s ledvinami, tak s močovým měchýřem po celá staletí.

Zlatobýl na močové cesty a ledviny

Nejčastěji je Zlatobýl používán,aby podpořil ztrátu vody v těle, (ve srovnání s diuretikem, který podporuje ztrátu vody i elektrolytů, jako je sůl). Několik studií zjistilo, že Zlatobýl ve skutečnosti zvyšuje tok moči. Používá se v Evropě často k léčbě zánětu močových cest a k prevenci nebo léčbě ledvinových kamenů.

Ve skutečnosti v Německu získal oficiální uznání, že Zlatobýl má efekt při odstraňování ledvinových kamenů a běžně se vyskytuje v čajích a tinkturách, které pomáhají „vypláchnout“ ledvinové kameny a zastavit zánětlivé onemocnění močových cest. O Zlatobýlu se říká, že vylučuje bakterie a ledvinové kameny zvýšením toku moči a také uklidňujícími protizánětlivými účinky a uklidňuje svalové křeče v močovém traktu. Obvykle se v případě infekcí močového měchýře jako lék nepodává samotný, ale spíše jako doplněk k jiným, mnohem definitivnějším lékům, jako jsou antibiotika.

Zlatobýl pro rány

Navíc, podle lékařského střediska Marylanské univerzity, se na kůži historicky používá Zlatobýl (Solidago canadensis nebo Solidago virgaurea), který léčí rány. V lidové medicíně se používá jako ústní výplach k léčbě zánětu úst a hrdla.

Zlatobýl pro zdraví dýchacích cest

Zlatobýl je také pomáhá zmírnit příznaky spojené s běžnou rýmou, chřipkou, bronchitidou, laryngitidou a dalšími podobnými onemocněními dýchacího traktu. A byl použit k léčení trávicích problémů, jako je kolika, průjem a žaludeční křeče.

Více přínosů pro zdraví Zlatobýlu

Ve skutečnosti byla bylina používána pro různé problémy, včetně:

zubní infekce

houbové infekce

astma

Diabetes typu 2

alergie

různé kožní infekce

tuberkulóza

zvětšení jater

dna

hemoroidy

vnitřní krvácení

artritida

Jak užívat Zlatobýl

Typicky se Zlatobýl používá v sušené formě, ale také se běžně používá v tinkturách a tekutých extraktech. Může být použit jako oplach na kůži, kde máme problém. Čaj připravíme tak, že 1-2 lžičky byliny zalijeme 250 ml vroucí vody, necháme 5 min. luhovat, poté přecedíme a pijeme. Zlatobýl nemá většinou žádné vedlejší účinky, může se užívat dlouhodobě až 1l čaje denně, díky svým skvělým vlastnostem proplachovat a čistit ledviny.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button