Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

10 důvodů, proč jíst celer každý den

Celer je super zdravá potravina, ale stále se jí nevěnuje dostatek pozornosti. V tomto článku si řekneme 10 úžasných důvodů, proč jíst celer každý den.

1. Zlepšuje trávení

Je plný vody a nerozpustné vlákniny, která je důležitá pro funkci střeva. Má úžasnou čistící sílu a skvěle detoxikuje organismus. Stačí jeden celer večer a zbavíte všeho toxického odpadu.

2. Ulevuje od bolesti a zánětu

Celer obsahuje antioxidanty a polyfenoly, což jsou účinné látky, které pomáhají snižovat zánět a zmírňují bolesti. Je také skvělým zázrakem pro astmatiky. Vzhledem k vysokému obsahu kyseliny salicylové s aminokyselinou se vám bolesti v těle zmírní na minimum. A opět stačí jeden kousel denně.

3. Reguluje zásaditost

Pravidelná konzumace sníží kyselost v těle a vytvoří zásadité prostředí v těle, které je důležité pro normální chod organismu.

4. Normalizuje krevní tlak

Ftalidy obsažené v celeru stimulují oběh a snižuje o 14 % sekreci stresových hormonů. Jeho konzumací se tak vyhnete zbytečnému stresu a nepříjemné energii.

5. Potlačuje špatný cholesterol

LDL neboli špatný cholesterol způsobuje vysoký krevní tlak. Butylphtalide v celeru snižuje hladinu cholesterolu. Dva celery každý den a vaše hladina špatného cholesterolu se sníží o 7 %.

6. Zlepšuje vidění

Jeden stonek vám dodá 10 % doporučené denní dávky vitamínu A. Tento vitamín vám zabrání degeneraci vidění způsobené věkem. Phytonutrients v celeru je doslova přírodní zázrak.

7. Podporuje zdravé hubnutí

Celer obsahuje velké množství vody a jen málo kalorií, což je vynikající volbou pro ty, kteří se rozhodli zhubnout. Univerzální zeleninu je možné přidat do polévky, k masu nebo do salátu.

8. Snižuje stres

Porce 100 gramů vám dodá zhruba 11 mg hořčíku. Tento minerál je známý pro svou schopnost snižovat stres. Celer je plný hořčíku a esenciálních olejů, což je důležité pro nás nervový systém. Konzumací snížíte stres a bude se vám lépe spát.

9. Zvyšuje libido

Bohatá dávka androstenonu a androstenolu vám zvýší libido. Díky feromonům se zvýší vaše hladina vzrušení.

10. Bojovník proti rakovině

Luteolin, druh flavanoidů, zabraňuje růst rakoviny a její šíření. To se týká především tlustého střeva a slinivky břišní. Některé studie prokazují, že luteolin může zabránit vzniku růstu rakoviny prsu.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button