Péče o těloPřírodní léčba

Citron a jedlá soda: Zázračná směs, která funguje proti rakovině

Směs citronu s vodou znají snad všichni. Mnozí ji popíjejí ráno, na prázdný žaludek, protože tato směs umí opravdu spoustu věcí, umí urychlit metabolismus, dodat do těla vitamín C. Ovšem existuje způsob, jak získat ještě lepší účinky. Stačí přidat další složku. Uvidíte, jak skvěle působí!

Užitečná směs pro zdraví

Stačí, když do směsi citronu a vody přidáte jednu čajovou lžičku jedlé sody. Víte, že touto směsí můžete posílit své zdraví? Kromě jiného vám tato směs může pomoci chránit před chronickým zánětem nebo také může pomoci chránit tělo před rakovinou.

Jak to celé funguje?

Citrony obsahují sloučeniny nazývané limonoidy. Ty mají schopnost zabíjet buňky rakoviny prsu vyvoláním apoptózy (neboli programovaná buněčná smrt, eliminuje nepotřebné nebo poškozené buňky). Tyto sloučeniny také působí proti jiným typům rakovin, které jsou citlivé na hormony. Například rakovina vaječníků, rakovina děložního čípku nebo rakovina prostaty.

Podle studií, když budete konzumovat víc než 150 gramů citronu každý týden, vaše šance na rozvoj rakoviny hrdla se sníží o 58 %, na rozvoj rakoviny žaludku od 31 % a na rozvoj rakoviny tlustého střeva o 18 %. Další studie zase ukázala, že ženy, které nikdy nebraly hormonální substituční terapii a konzumovaly zhruba 75 gramů citronu denně, zaznamenaly snížení rizika rakoviny prsu o 22 %.

Citrony také obsahují velké množství vitamínu C, který zlepšuje odolnost proti rakovině, bojují s agresivním kolorektálním karcinomem a potlačují růst nádoru. To vše pomáhá vašemu celkovému zdraví.

Toto ovoce má také schopnost:

  • Zvyšovat hladinu cholesterolu
  • Eliminovat záněty
  • Eliminovat škodlivé bakterie
  • Pomáhát při stresu a depresím
  • Pomáhát vysokému krevnímu tlaku
  • Detoxikovat játra a ledviny

Výhody jedlé sody

Jedlá soda na druhou stranu bojuje proti rakovině tím, že bojuje proti zánětu a prokarcinogenitě. Chrání alkalizování extracelulárních tekutin ve vašem těle a to bez poškození zdravých buněk. To také zabraňuje nádorům metastazovat. Umí také chránit vaše lymfatické uzliny.

Případové studie

Probíhaly případové studie, ve kterých se zjistilo, že jedlá soda může velmi účinně zvrátit pozdní stadium rakoviny prostaty. Umí také zabránit recidivě rakoviny. Chcete-li bránit rakovině, pak vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Ingredience:

  • 2 čajové lžičky čerstvé vymačkané organické citronové šťávy
  • ½ čajové lžičky jedlé sody
  • Voda

Postup:

Smíchejte jedlou sodu, vodu a citronovou šťávu a následně vypijte. Dobré je konzumovat tuto směs ráno, na prázdný žaludek, ještě před snídaní.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button