KrásaPřírodní léčbaZdravé tipy

6 účinných způsobů použití oleje z čajovníku k léčbě akné

Používání oleje z čajovníku pro akné je starobylým a efektivním lékem, kromě mnoha dalších výhod, které tento olej může poskytnout vaší pokožce.

Olej z čajovníku

Olej z čajovníku je silný esenciální olej extrahovaný z listů stromu, který nese název Melaleuca alternifolia. Tento olej  je široce používán pro medicínské a komerční použití, kvůli neuvěřitelnému rozsahu a koncentraci antioxidantů a účinných látek, včetně terpenoidů, alfa-pinenu a terpinolenu. Tento esenciální olej by neměl být užíván vnitřně, protože to může být toxické, dokonce i v malých dávkách. Proto se olej používá především v topických aplikacích. Je původem z některých oblastí Austrálie, kde je po staletí milován. Teprve v posledních několika desetiletích se tento olej stal globálně vyhledávaným. Je velmi důležité, že akné lze ošetřit olejem z čajovníku.

Výhody oleje z čajovníku pro akné

Nejlepší přínosy oleje pro akné zahrnují jeho schopnost odstraňovat mrtvé kožní buňky, snižovat záněty, zabraňovat bakteriální infekci a vyrovnávat hladiny mastnoty, mimo jiné. O tomto oleji je známo, že má adstringentní vlastnosti, pomáhá uzavřít póry a eliminovat toxiny nebo přebytečný olej, který blokuje póry a způsobuje zánět. Antivirová, antibakteriální, protiplísňová a protizánětlivá povaha tohoto silného australského oleje pak minimalizují výskyt příznaků, a to červené skvrny a otoky pórů, a urychluje proces hojení.

Jak používat olej z čajovníku pro akné?

Existuje mnoho různých způsobů, jak olej použít pro akné, protože tento olej dobře funguje, když je kombinován s jinými nosnými oleji. V závislosti na tom, jaké jiné oleje a přírodní léčiva kombinujete s olejem z čajovníku, jak je uvedeno níže, zvýší nebo doplní antivirové, antibakteriální, protizánětlivé a antioxidační účinky této účinné látky.

Vilín

Přidejte 5 kapek oleje z čajovníku na 30 kapek vilínových kapek a aplikujte přímo na kůži. Tím se urychlí proces hojení a zabráníte další infekci způsobením akné nebo tvorby kožního mazu.

Aloe Vera Gel

Smíchejte 1 čajovou lžičku oleje z čajovníku s 9 čajovými lžičkami gelu z aloe vera a promíchejte. Před aplikací gelu umyjte obličej a vysušte ho. Gel se vstřebá do tváře a poskytuje úlevu od bolesti a zánětu.

Kokosový / mandlový olej

Smíchejte několik polévkových lžic mandlového oleje s 3-5 kapkami oleje z čajovníku, abyste rychle léčili akné. Vlhkostní vlastnosti pomohou esenciálnímu oleji proniknout do hloubky a současně eliminovat toxiny v kůži a zabránit vzniku zánětu.

Olivový olej

Olivový olej má přirozené protizánětlivé a antioxidační vlastnosti, které mohou urychlit proces hojení akné. Smíchejte 1 lžíci olivového oleje se 6 kapkami oleje z čajovníku a aplikujte přímo na zanícené oblasti.

Citrón

Citron může pomoci zabránit dalšímu zánětu nebo infekci v otevřených ranách akné. Smíchejte 1 čajovou lžičku citronové šťávy s 2-3 kapkami oleje z čajovníku pro tento přípravek.

Levandulový olej

Míchání 10 kapek oleje z čajovníku a 10 kapek levandulového oleje do nosného oleje, jako je mandlový olej, poskytuje úžasně uklidňující a analgetický lék, který můžete aplikovat přímo na kůži.

Varování

Používání oleje z čajovníku pro akné může být vysoce účinné, ale může dojít k některým vedlejším účinkům. Vzhledem k tomu, že je tak silný, může způsobit podráždění nebo pocity pálení na pokožce, zvláště u těch s jemnou kůží nebo předem existujícími kožními stavy. Svrbění, bolest a zarudnutí, stejně jako suchá kůže, mohou také nastat při nadměrném užívání. V žádném případě by se olej neměl užívat vnitřně, protože by mohl mít za následek toxicitu, stejně jako špatné gastrointestinální příznaky, nevolnost nebo zvracení.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button