Jídlo a stravování Přírodní léčba

Co se stane, když budete jíst syrový česnek nalačno?

Česnek je pro lidské zdraví velmi užitečný. Řadí se mezi přirozené léčivé potraviny, které mohou být používány jako doplněk léčby mnoha různých chorob.

Jezte česnek na prázdný žaludek

Mnohé studie potvrdily, že je konzumace česneku správná věc. Když ho budete konzumovat ráno nalačno, zvýšíte jeho sílu. Bakterie se tak jeho účinnosti neubrání. Je přírodním antibiotikem.

Česnek je velmi populární na celém světě, nazýván „přírodním léčivým jídlem“. Může zmírňovat příznaky hypertenze a je užitečným prostředkem k podpoře krevního oběhu. Zabraňuje problémům se srdcem a stimuluje funkci jater a močového měchýře. Kromě toho, že je velmi užitečný při léčbě žaludečních potíží, jako jsou průjmy, zvyšuje chuť k jídlu a umožňuje správné trávení.

česnekKonzumací nalačno se zbavujete i nervových potíží. S česnekem ovládnete stres a tím zastavíte produkci žaludečních kyselin – ty se vytváří pokaždé, když jste nervózní. Podle alternativní medicíny je česnek jednou z nejúčinnějších přírodních složek určenou k detoxikaci organismu.

Česnek je velmi silný, pročišťuje organismus od parazitů a zabraňuje různým onemocněním, např. cukrovka, tyfus, deprese a dokonce i některým typům rakoviny. Kdo je alergický na syrový česnek, neměl by ho jíst. Lze však užívat jeho alternativ v podobě potravinových doplňků. Jestliže po jídle česneku zaznamenáte nežádoucí účinky (vyšší tělesnou teplotu, kožní reakce či bolest hlavy) – přestaňte ho užívat.

Kromě extra vůně a chuti je česnek plný zdravotních výhod. O jeho léčivých účincích není pochyb. Je to zdravá zelenina, která rozhodně patří do našich úst.

Zdroj

53 komentářů

  • Česnek na lačno….nevím nevím, docela dráždí sliznici a silně vyvolává pocit na zvracení. Jsou tam velice silné silice, tedy pokud se bavíme o českém česneku 🙂

    • vynechajte cesnaky paličáky a skúste nepaličák (ten čo nemá v strede palicu) niesú také dráždivé ako české paličáky 🙂

    • Česnek používám každý den na lačno a naprosto v pohodě. Je pravda, že se nejprve napiju, protože užívám prášky.

    • Proto je vhodné (a dělá se to i při vaření) každý stroužek rozkrojit a vyjmout klíček, který obsahuje právě tyto dráždivé látky.

    • to je fakt sice jeden stroužek zase tak neuškodí,ale já ho jedla a pak je kůže cítit časem jakoby z potu -ale zase celý roky s e mi nikdy nechytlo za mého života ani jedno klíště to odpuzuje ten pach z česneku – ale nemusí se úplně samotnáý dejte si ho na chleba s máslem

    • Tlak velmi dobře upravuje syrová červená řepa. A to jak nahoru,tak dolů 🙂 Prostě vám ho upraví tak,jak má být.
      A ta se dá jíst za syrova rozhodně lépe,než česnek.

  • Pane Bože opatruj nás všecky – před česnekmem českym! V CZ rozšířená odrůda s obrovským účinkem skládající se s asi 6. větších stroučků se jmemujie MORAVSKÝ PALIČÁK. Je to staletí vyšlechtěná odrůda,s nezaměnitelným aromatem,silicemi a obrovským léčibým užitkem. Pěstovaným hlavně na úrpdných naplaveninách řeky Moravy. Používá se vždy jako aroma do pokrmů mylně však na vaření.Aplikuje se vždy jako dochucovadlo po stažení pokrmu s varu.Konzumace na lačno celých stroučků vyžaduje spíše odvahu.Silně pálí,dokáže popálit ruce.Moravané (zakázané etnikum Pragocentrem) používaji lety odzkoušenou tinkturu.Asi 6. velkých stroučků protlačných přes lis + 2 dcl Jablečného octa + polévková lžíce medu – uložení v chladu na pět dnů sem tam protřepat a na lačno – kávovou lžičku.Pozor první efekt je téměř na zvracení ale účinek ke obrovský.

  • Doporučuji španělský „Černý česnek“ . Není agresivní, je i příjemně aromatický a výborný k ochucení.

  • Na lacno ho NEDOPORUCUJEM, sialene drazdi sliznice, a hlavne zaludok sa nim poskodzuje, vyvolava rozne palenie, neznamena, ze ked pali, tak vtedy pomaha, to si mozme dat chilli na lacno alebo cisty capsaicin a tiez pomaha? Dalej vyvolava palenie zahy a rozne problemy so zaludkom a pankreasom, tak jedine s jedlom. A zapit.

    • Súhlasím s názorom pána Radoslava. Kto má len trocha oslabený žalúdok a to je vo vyššom veku prevaha populácie. Tento spôsob využívania cesnaku vačšinou vyhovuje.

    • On ale česnek nemá vůbec nic společného s capsaicinem- ten obsahuje pouze paprika a její mutace. Česnek obsahule anilin a pokud chce někdo využít jeho vlastnosti a vadí mu pálivost a aroma, stačí oloupané stoužky v poháru zalít medem a nechat min.3týdny uzavřené „odstát“- pak je možno konzumovat kdykoliv bez nebezpečí pálivosti a vůně z úst při zachování ostatních vlastností.

  • Komu vadí silné aroma, chuť a pálivost našeho česneku- mám po babičce jednoduchý a účinný trik:
    Oloupané stroužky naskládat do zavařovací sklenice a zalít domácím medem- nechat min. 3týdny „uležet“ v chladnu. Pak můžeme jednotlivé stroužky konzumovat bez nebezpečí zápachu z úst a pálení. Med zřídne a použijeme jej v kuchyni na dochucení místo česneku-není sladký, ale pálivý a „voní“ a chutná po česneku. Je to daleko lepší, než tzv. česnekové kapsle z lékárny.

Zanechte komentář

loading...