Spolupráce

Skleněné panely v kuchyni – výhody a nevýhody

Skleněné kuchyňské panely již několik sezón lámou rekordy. Není na tom nic překvapivého – jsou praktické, odolné a velmi efektivní. Hodí se do každého moderního uspořádání, dodávají lehkost a zdůrazňují jedinečný charakter. Co jsou kuchyňské panely a jak je namontovat? Jaké jsou výhody a nevýhody skleněných panelů? Odpovědi na tyto otázky naleznete níže. Co jsou skleněné panely a kde se montují?

Skleněné kuchyňské panely jsou moderní alternativou keramických obkladů a nástěnných panelů. Obvykle mají tloušťku 4 až 10 mm. Dokonale chrání stěnu před nečistotami a vlhkostí. Opticky zvětšují prostor a dodávají celému uspořádání jedinečný půvab a charakter. Jsou montovány na místech, která jsou obzvláště vystavená nečistotám – vedle indukční varné desky, dřezu nebo pracovní desky, mezi spodními a horními skříňkami.

Skleněné panely – montáž

Existuje několik způsobů montáže skleněných panelů. Nejjednodušší způsob spočívá v jejich přilepení na stěnu speciálním, neobsahujícím rozpouštědlo lepidlem na sklo a zrcadla. Mohou být také namontovány na speciálních kolejnicích nebo přišroubovány ke stěně. Pro montáž skleněných tabulí můžeme také použít kovové podložky s gumičkami (tzv. distanční podložky). Tím se sklo oddálí od stěny a můžete za něj vložit dekorativní fototapetu nebo LED osvětlení.

Skleněné panely v kuchyni – výhody

Montáž kuchyňských panelů nad kuchyňskou deskou je velmi praktické a funkční řešení. Skleněné panely jsou trvanlivé a odolné proti poškození, poškrábání a vysoké teplotě. Panely se velmi snadno čistí, nemají spáry, spoje a zákoutí, do kterých mohou proniknout nečistoty. Jejich povrch je jednotný a hladký – stačí ho umýt vlhkým hadříkem, jemným čisticím prostředkem nebo čističem skel. Kuchyňské panely jsou k dispozici v různých vzorech a barvách, a to od čirých nebo jednobarevných tabulí, až po vícebarevné rostlinné motivy a abstraktní čmáranice. Můžete si také zvolit motiv, grafiku nebo nápis, který bude na skle vytištěn.

Skleněné panely – nevýhody

Kuchyňské panely – https://wallmuralia.cz/sklenene-panely – mají nepochybně mnoho výhod: jsou odolné a vypadají krásně, ale mají také své nevýhody. Skleněné panely se rychle zašpiní a je těžké je udržovat v čistotě. Všechny skvrny od vody, od tuku, kapky vody, prach a otisky prstů jsou proti světlu viditelné, zejména pak na tmavých barvách. Skleněné panely jsou bohužel poměrně strohým prvkem výzdoby, který se nehodí do každého interiéru. Sklo je nejvhodnější pro moderní, minimalistická a průmyslová uspořádání. Nehodí se do interiérů v rustikálním, provensálském nebo vintage stylu.

Shrnutí

Skleněné panely vypadají skvěle v každé moderní kuchyni. Dodávají interiéru lehkost a vytvářejí jedinečnou atmosféru. Jsou trvanlivé, snadno se čistí a jsou odolné vůči vlhkosti a vysokým teplotám. Kuchyňské panely jsou k dispozici v mnoha zajímavých barvách a motivech, takže si každý jistě najde dokonalý vzor pro svůj interiér.

Zdroj náhledového obrázku: Whitepress

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button