Přírodní léčbaZdravé tipy

Působivé výhody a využití měsíčku lékařského

Nejpozoruhodnějším přínosem pro žaludek je mimo jiné jeho schopnost urychlit uzdravení, ochránit orální zdraví, zlepšit vzhled pokožky, zlepšit zrak, snížit zánět, snížit riziko některých rakovin a odstranit křeče.

Zdravé přínosy měsíčku

Podívejme se blíže na různorodé přínosy pro zdraví této kvetoucí rostliny.

Léčivé vlastnosti

Používáte-li měsíčkový olej na vaše řezné rány, modřiny a kousnutí hmyzem, můžete rychle urychlit proces hojení, částečně díky jeho protizánětlivým vlastnostem, kromě jedinečných antioxidačních sloučenin nalezených v této zázračné rostlině. Tím, že chrání proti infekcím, udržuje rány v bezpečí a umožňuje jim rychlé uzdravení.

Orální zdraví

Také některé antibakteriální vlastnosti měsíčku, které z něj činí velmi populární prostředek v posledních letech. Často jej najdete na seznamu přísad různých rostlinných zdravotních a hygienických přípravků, včetně zubních past, ústních vod, mýdel a šamponů. Pokud jde o orální zdraví, zubní pasty a ústní vody, které obsahují měsíček, jsou velmi účinné při zabíjení bakterií, které způsobují vše od zánětu dásní až po zubní kazy.

Péče o kůži

Kromě stimulace hojení, může měsíčkový olej významně zvýšit vzhled Vaší pokožky. Může ovlivňovat tok krve do buněk pokožky, poskytuje antioxidační ochranu, která snižuje vzhled vrásek a věkových skvrn a dokonce i viditelnost jizev. Pokud chcete hladkou, vyrovnanou pokožku, která svítí s mladistvou vitalitou, zvažte přidání některých ekologických produktů, které obsahují měsíček nebo ho konzumujte v jiné formě, jako je čaj.

Oční péče

Výzkum ukázal, že měsíček obsahuje určité antioxidační sloučeniny, které přímo ovlivňují váš zrak. Beta-karoten je pro zdraví a fungování vašich očí nezbytný a je skvělým zdrojem této sloučeniny. Tímto způsobem můžete zabránit makulární degeneraci a rozvoji katarakty.

Léčí zánět

Bez ohledu na to, kde dochází k zánětu, může tato kvetoucí rostlina výrazně snížit nepohodlí. Pokud trpíte na kašel nebo kongescí, může být měsíčkový čaj skvělým prostředkem. Pokud vaše klouby jsou poškozené artritidou nebo dnou, přidejte do krému na kůži měsíčkový olej a užívejte si rychle úlevu od bolesti. Nakonec, pokud je váš žaludek rozrušený, může vám pomoci normalizovat váš gastrointestinální systém a vyloučit jakékoli záněty, které mohou způsobovat nepohodlí.

Prevence rakoviny

Měsíčkový olej má určité protinádorové vlastnosti, díky nimž je velmi cenný v novém výzkumu rakoviny, který zkoumá přírodní řešení této globální epidemie. Rakovina zůstává jedním z velkých tajemství našeho druhu, pokud jde o kolektivní zdraví, a sloučeniny podobné těm, které se nacházejí v měsíčku, nabízejí zajímavý nový úhel v této kritické otázce.

Snížené křeče

Jsou také některé anti-spasmodické vlastnosti měsíčku, které jsou také využívány mnoha lidmi. Pokud trpíte poruchou nervového systému, máte bolestivé křeče při menstruaci nebo nějaký jiný typ spazmodického stavu, může být moudrý výběr přidání měsíčku do vaší stravy.

Slovo varování: Někteří lidé prokázali alergické reakce na použití měsíčkového oleje, pokud se používá ve vysokých dávkách a koncentracích. Pokud však před přidáním do zdravotního režimu konzultujete vše se školeným bylinkářem, měli byste se vyhnout závažnějším vedlejším účinkům.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button