Spolupráce

Do boje proti akné se silou přírody: Zbavte se pupínků díky přírodní kosmetice

Akné je často spojováno s obdobím puberty, kdy se nám bouří hormony a naše pleť to odnáší nevzhlednými pupínky. To je sice pravda, ale řada lidí musí s akné bojovat nejen během dospívání, ale provází je prakticky celým životem. A zatímco pro uhrovitou pleť mladé středoškolačky má každý pochopení, u 30leté ženy už to může působit trochu nepatřičně. I proto řada dospělých zažívá kvůli akné velmi nepříjemné situace a často trpí i depresemi nebo pocity méněcennosti. Jak se zbavit akné a jde to vůbec?

Hledejte příčinu problému

Je třeba si uvědomit, že akné je projevem vnitřní nerovnováhy, ale může být výrazně zhoršováno také špatnou péčí. V prvé řadě je nutné najít jeho příčinu, která může být různá – od hormonálních problémů, přes alergie na potraviny až po specifické kožní nemoci. Diagnózu ale vždy svěřte do rukou odborníka a nesnažte se závažné projevy akné řešit metodou pokus-omyl.

Vsaďte na sílu přírody

Druhým krokem je zaměřit se na produkty na pleť a složení kosmetiky. Zapomeňte na to, co vám říkají reklamy a zamyslete se nad věcí trochu realisticky. Nemyslíte si, že vaší pleti daleko více prospěje přírodní bio kosmetika, která sází na sílu bylinek, než všelijaké chemické dryáky? Přírodní kosmetika na akné je to nejlepší, co můžete pro svou problematickou pleť udělat. Chemické složky krémů totiž fungují na bázi krátkodobého účinku. Vaše potíže možná zpočátku zmírní, ale mnohdy pleť vysuší natolik, že se pak sama začne bránit. A to vede jen k další produkci mazu, ucpávání pórů a tvorbě nevzhledných boláků.

Jedině přířodní kosmetika vás může zbavit akné jednou pro vždy

Pečlivě čtěte složení výrobků

Řešením je dopřát vašemu tělu to, co je mu co možná nejbližší – a to je biokosmetika. Nedívejte se na obaly produktů, ale raději si pečlivě prostudujte jejich složení. Hledejte takové ingredience, které pomohou redukovat tvorbu mazu, ale budou zároveň pleti poskytovat potřebnou výživu a hydrataci. Mezi účinné přírodní pomocníky patří například kosatec, rakytník, konopí, aloe vera, rozmarýn nebo třeba zinek. Tyto složky jsou pro tělo přirozené, o pleť pečují jemně a působí v prevenci vzniku nových pupínků.

Dopřejte svému tělu to nejlepší

Vyznat se ve složení produktů nemusí být snadné, ale dnes existuje již řada firem, které vyrábí čistě přírodní certifikovanou kosmetiku, u které se můžete spolehnout na kvalitu výrobku a na přírodní původ použitých surovin. Vybírat můžete z celé škály produktů – mezi neoblíbenější patří například mýdlo na akné, jílová maska, zinková mastička nebo celá řada krémů, sér a květových vod, díky kterým bude vaše pleť jako v bavlnce.

Velkou výhodou je i to, že spousta produktů se vyrábí u nás v Čechách a využívají tradiční recepty a postupy, které jsou ověřeny generacemi. U přírodní kosmetiky máte jistotu, že své pokožce dopřáváte bezpečnou péči, která funguje, je šetrná i k životnímu prostředí, a především cílí na dlouhodobý účinek.

Černé mýdlo na obličej z bahna z mrtvého moře si umí skvěle poradit s problematickou pletí

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button