KrásaPřírodní léčbaZdravé tipy

Ženy padají vám vlasy? Podívejte se na možné důvody a jak zase obnovit růst

Ztráta vlasů u žen je poměrně častým stavem, který může vést k velkému emočnímu utrpení a nepohodlným situacím. Může být také indikátorem některých základních zdravotních stavů, a proto by nemělo být ignorováno. Nedostatek bílkovin, stres, autoimunitní poruchy jsou některé z důvodů, které mohou způsobit ztrátu vlasů u žen.

Symptomy vypadávání vlasů se mohou lišit od velmi mírného až po extrémní. Ty zahrnují ztenčení vlasů, plešatost, ustupující linie vlasů, atd. Existuje mnoho způsobů léčby, domácí prostředky a prevence k dispozici pro stav vypadávání vlasů.

Fyzický nebo emoční stres

Jedním z hlavních a společných důvodů pro vypadávání vlasů u žen je fyzický nebo emoční stres. Rozvod, velká chirurgie, trauma atd. Mohou být hlavním faktorem vyvolávajícím stres, a proto se během tohoto období může vyskytnout značná ztráta vlasů. Fyzické změny jako náhlá ztráta hmotnosti, vysoká horečka atd. Mohou také vést ke ztrátě vlasů.

Těhotenství

Dalším názvem pro ztrátu vlasů po těhotenství je Telogen Effluvium. Pokles hladiny estrogenu po těhotenství vede k tomuto stavu. To se většinou děje v období 3 až 6 měsíců po těhotenství. Telogen Effluvium je velmi častou příčinou ztráty vlasů u žen; v průměru asi u 40% až 50% žen dochází k poklesu vlasů po přechodném období po těhotenství.

Dědičnost (androgenní nebo androgenetická alopecia)

Další hlavní příčinou vypadávání vlasů u žen je dědičnost. Rodina s historií ztráty vlasů u žen bude automaticky předávat své současné generaci žen náchylnost k tomuto stavu. Ale je pravda, že i v tomto stavu vlasová linie zřídka ustupuje a téměř nikdy nevede k plešatosti.

Nedostatek bílkovin

Je velmi důležité mít dostatečné množství bílkovin ve vaší stravě, pokud se chcete vyhnout vypadávání vlasů. Někdy, když lidé jedou na dietě, omezují potraviny bohaté na bílkoviny. To vede k podvýživě bílkovin a když k tomu dojde, tělo se snaží ušetřit proteiny tím, že zastaví růst vlasů. Následkem toho dochází k vypadávání vlasů v příštích 2-3 měsících.

Anémie

Velmi důležitou živinou pro zdraví vlasů je železo. Nízký počet červených krvinek v těle může způsobit anémii s nedostatkem železa, a proto je nutné jíst potraviny bohaté na železo. Dalšími důvody, proč je vypadávání vlasů způsobené anémií může být to, že vaše tělo správně neabsorbuje živiny, ztrátu krve, těhotenství, nemoci atd.

Některé další příčiny ztráty vlasů u žen mohou být syfilis, autoimunitní onemocnění, chemoterapie, abnormality lupů apod. Správná diagnóza lékařem vám pomůže identifikovat důvod, proč se ztrácejí vlasy.

Léčba

Zde uvádíme několik pomocníků, které fungují na obnovu růstu vlasů:

Masáž kokosovým olejem

Můžete zahřát nějaký kokosový olej a použít jej k masírování hlavy na špičce prstů. To je přínosné pro zvýšení průtoku krve do vlasových folikulů, čímž je posiluje a upravuje.

Ultrafialové světlo

Tato léčba zahrnuje světelnou terapii, která se provádí každý týden, dvakrát až třikrát. Může trvat 26 týdnů až rok, aby se zjistilo, že z této léčby budou výsledky. Laserová léčba vystavuje vaši pokožku ultrafialovým paprskům, a proto představuje určité riziko rakoviny kůže, pigmentace, nevolnosti atd. A kvůli těmto rizikům to často nedoporučuje lékař.

Hormonová substituční terapie

Jedná se o účinnou metodu pro ženy, které zažívají vypadávání vlasů po menopauze. Ačkoli, trochu kontroverzní, je tato léčba poměrně účinná při léčbě tohoto onemocnění. Jedná se o příjem progesteronu a estrogenu prostřednictvím pilulky, náplastí a krémů. Pomáhá také zmírnit další postmenopauzální příznaky. Nejčastěji se předepisuje pro plešatost nebo androgenetickou alopecii.

Aloe Vera

Aloe Vera obsahuje různé enzymy, které pomáhají při zdravém růstu vlasů. Buď můžete přímo aplikovat šťávu / gel Aloe Vera na pokožku hlavy, nebo si můžete vzít jednu čajovou lžičku Aloe Vera na prázdný žaludek. Jeden z enzymů, které obsahuje, proteolytické, pomáhá při opravě všech mrtvých kožních buněk na pokožce hlavy. Aloe vera může být také použita jako kondicionér pro hladké a lesklé vlasy. Ne jen to, že také kontroluje lupy, svědění, ale také podporuje růst vlasů.

Lepší cirkulace krve

Je důležité, aby krev a kyslík proudily do všech částí těla. Nicméně, mnoho lidí se špatným oběhem zjistí, že jejich buňky na hlavě odumírají, což znamená, že vlasy přestanou růst. Proto je důležité stimulovat krevní oběh a udržovat správné hladiny železa ve vašem těle. Spolu se železem je důležité stimulovat povrch samotné pokožky, která přitahuje krev do oblasti a stimuluje růst vlasů a život ve folikulních buňkách. Temení masáž je jedním z nejlepších způsobů, jak vytvořit tento prospěšný průtok krve.

Vitamíny a minerály

Ještě důležitějším prvkem ve zdraví vlasů je vlastně vitamin B. Specifická forma vitaminu B, nazývaná biotin, je nesmírně důležitá pro růst a zdraví vlasů. Proto je vždy nutné mít ve vašem těle vhodné množství biotinu. Většina žen to považuje za nejúspěšnější lék na vypadávání vlasů, často vidí nárůst růstu vlasů a jasný zastavení vypadávání vlasů.

Jojobový olej

Jojobový olej je silný domácí lék, který se používá více než sto let. Má silný účinek na růst vlasů, když se vtírá do pokožky hlavy a vlasů, zejména na místě, kde jste si všimli ztráty.

Rozmarýn

Rozmarýn se po staletí používá ke zdraví vlasů. Nejvíce doporučený způsob použití je při smíchání s mandlovým olejem. To lze aplikovat přímo na pokožku hlavy a oblast vlasů.

Lékořice

To může být velmi účinný způsob, jak zabránit vypadávání vlasů.

Světlice barvířská

Ve snaze zvýšit cirkulaci je přidání světlice do vaší stravy dobrým nápadem. Světlice je známo, že je dobrým vazodilatantem, který specificky otevírá krevní cévy v pokožce hlavy. Vazodilatátory snižují krevní tlak tím, že uvolňují krevní cévy, čímž zvyšují krev a kyslík do buněk pokožky hlavy, čímž se stimuluje růst vlasů.

Potraviny bohaté na draslík

Potraviny, jako jsou banány, jsou dobrým nápadem jíst, zatímco trpíte ztrátou vlasů. Stejně jako světlice, draslík je velmi silným vazodilatantem a může vážně zlepšit cirkulaci krve v buňkách hlavy. Pomáhá také řídit rovnováhu tekutin v těle, která udržuje buňky správně udržované, a tím zabraňuje poškození folikulů.

Aromaterapie a meditace

Pokud trpíte depresí nebo nadměrnou úzkostí, může to vážně ovlivnit vaši hormonální rovnováhu. To znamená, že váš psychický stav může ovlivnit vaši fyzickou stránku, takže se snažte zmírnit depresi pomocí technik, jako je aromaterapie a meditace, takže vaše vlasy nejsou negativně ovlivněny vašimi špatnými náladami nebo obavami!

Ztráta vlasů u žen je již dlouhou dobu předmětem tabu, což vedlo ženy k tomu, že se většinou uchýlily k domácím prostředkům. Ale s rozšířením myšlení lidí v dnešních dnech jsou často upřednostňovány nové a pokročilé léčebné postupy. Pokud tedy žádný z těchto preventivních a domácích léků nefunguje, zůstává stále spousty způsobů, jak zacházet se ztrátou vlasů.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button