DetoxikacePřírodní léčbaZdravé tipy

Tento čaj posílí imunitu, vyloučí toxiny, léčí bolest v krku a potlačuje chuť k jídlu, takže vám pomůže zhubnout

Výroba jablečného octového čaje jako normální součásti vaší denní rutiny vám přinese spoustu překvapivých přínosů pro zdraví.

Co je to čaj z jablečného octu?

Jablečný octový čaj se vyrábí smícháním horké vody a jablečného octu, což je silná forma octu vyrobená z fermentace přírodních cukrů v jablkách. Tato populární forma octu se používá v nespočetných přírodních prostředcích a je vytvořena ve dvoustupňovém procesu. Nejprve se jablka smíchají s kvasnicemi, tím začne fermentační proces. Následně se do fermentačních jablek přidá bakterie, která změní alkohol na kyselinu octovou. To je hlavní složka tohoto zdravého nápoje. Když je smíchán s horkou vodou, může to přinést řadu působivých zdravotních přínosů.

Výhody čaje

Nejpůsobivějším přínosem jablečného octového čaje pro zdraví je snížení tělesné hmotnosti, nižší hladiny toxicity v těle, regulace krevního cukru a dobré zdraví dýchacích cest.

Imunitní systém

Kyselina octová v tomto nápoji činí prostředí ve vašem těle kyselé, ve kterém většina bakterií nemůže přežít. Také zvyšuje metabolismus a nastartuje imunitní systém do obrany. Pomáhá také udržovat hladinu cukru v krvi.

Ztráta váhy

Tento čaj je známý tím, že potlačuje chuť k jídlu, což může pomáhat při přejídání a občerstvení mezi jídly, což pomáhá při vašich celkových cílech v hubnutí.

Toxicita

Tento bylinný čaj může zvýšit močení, což sníží hladinu toxinů ve vašem těle. Kyselina octová může také zlepšit funkce a zdraví ledvin.

Bolest krku

Čaj má protizánětlivou kvalitu, která může pomoci v respiračním zdraví, zatímco antibakteriální povaha tohoto octového čaje pomůže eliminovat základní infekce.

Jak si vyrobit jablečný octový čaj?

Recept na čaj z jablečného octu je velmi jednoduchý a může být dodatečně ochucen jinými způsoby.

Krok 1 – Přiveďte 2 hrnky vody k varu.

Krok 2 – Do teplé vody přidejte 2 lžíce jablečného octa.

Krok 3 – Navíc můžete přidat 2 lžíce citronové šťávy, medu nebo skořice pro chuť.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button