DetoxikaceJídlo a stravováníPřírodní léčbaZdravé tipy

Znáte potočnici lékařskou? Jedná se o úžasný přírodní lék

Potočnice lékařská nebo také řeřicha potoční je vodní rostlina, která se přirozeně vyskytuje v Evropě a Asii. Řada lidí tuto rostlinu považuje za obyčejný plevel, ale ve skutečnosti se jedná o léčivou bylinu, která vám může pomoci s řadou zdravotních problémů.

Zdravotní výhody potočnice

Čistí krev

Stimuluje tvorbu červených krvinek a napomáhá také správnému proudění krve do všech orgánů.

Zlepšuje trávení

Pomáhá při produkci žaludečních šťáv, a tím zlepšuje trávící proces. Pomáhá také při únavě a slabosti a dodává tělu dostatek energie.

Brání vzniku rakoviny

Obsahuje specifické látky, které dokáží působit jako prevence rakoviny. Pravidelná konzumace vytváří přirozený tělesný štít, který chrání nejen před rakovinou.

Vysoká výživová hodnota

Obsahuje extrémně vysoké množství vitamínů, minerálů a dalších enzymů, které jsou nezbytné pro bezproblémovou funkci našeho organismu. Tradičně se používá k přírodním léčitelství jako pomocník při řadě potíží včetně nedostatku vitamínů.

Potočnici můžete jíst jako přílohu, přidat ji do salátů nebo uvařit podobně jako špenát. Nemá příliš výraznou chuť, a proto lze snadno dochutit a pravidelně konzumovat.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button