Péče o těloPřírodní léčba

Kokosový olej – připravte si tyto tablety pro zdraví vašich úst!

Péče o ústa je důležitá věc. Asi každý někdy zažil bolest zubu nebo bolest dásní. Není to nic příjemného. Pravidelná návštěva u zubaře je také jednou z prevencí, jak ochránit své zuby a zdraví úst. Pravidelné čištění zubů, používání správného kartáčku na zuby, používání ústní vody, mezizubních kartáčků a podobně. To jsou všechno věci, které se běžně při péči o ústa provádí. Dále můžete využívat také metodu převalování oleje v ústech. Znáte ji?

Převalování oleje v ústech

Převalování oleje v ústech je velmi účinná metoda, která se využívá pro bělení zubů a také pro boj s problémy v ústech. Tato metoda může pomoci udržovat dásně zdravější, zuby silnější a také může pomoci odstranit skvrny ze zubů. Důkladně čistí a to jak zuby, tak i ústa. Jedním z olejů, který se při této metodě používá, je kokosový olej. Ten je opravdu skvělou pomocí!  Má spoustu skvělých výhod, ostatně ne nadarmo je označován za zázrak dnešní doby. Můžete na něm usmažit palačinky nebo s jeho pomocí zmírnit strie, zvláčnit pokožku a mnoho dalšího.

Kokosový olej má antimikrobiální charakter a má také léčivé vlastnosti, proto se tak skvěle hodí pro převalování oleje v ústech. Můžete jej určitě použít samotný, ale ve chvíli, kdy jej smícháte s nějakým dalším esenciálním olejem, maximalizujete účinky. Ve chvíli, kdy budete mít k dispozici kokosové tablety, pak je můžete jednoduše použít. Navíc, tablety můžete žvýkat, čímž se jejich použití usnadňuje. Nejen kokosový olej má spoustu skvělých výhod.

Výhody, které mají jednotlivé složky:

Kokosový olej – má protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti, napomáhá také hojení ran a lepšímu zdraví zubů.

Hřebíčkový olej – má protizánětlivé a antimikrobiální účinky, pomáhá dásním. Předchází a také léčí nemoci dutinám, zánětům dásní, zánětům zubů a podobně.

Mátový olej – má osvěžující účinek v ústech, kromě jiného má antimikrobiální charakter a pomáhá ústům.

Připravte si tyto jednoduché tablety z kokosového oleje, jsou účinnější a pomohou vašim zubům a dásním. Jak na to?

Co budete potřebovat:

  • 1 šálek kokosového oleje
  • 10 kapek hřebíčkového oleje
  • 5 kapiček oleje z máty peprné

Jak postupovat:

Vezměte misku a přidejte do ní kokosový olej a hřebíčkový olej. Pečlivě smíchejte. Následně přidejte mátový olej a opět velmi dobře promíchejte. Je-li kokosový olej v tuhé formě, pak jej před přidáváním lehce zahřejte, bude se vám s ním lépe pracovat.

Následně vezměte směs a nalijte jí do tvořítek na led (ideální menší kostičky). Ty následně dejte do ledničky a nechejte ztuhnout. Před čištěním zubů vytáhněte jednu kostičku a použijte v převalování oleje v ústech. Je to skvělá metoda, která pomáhá zdraví vašich úst, zubů a dásní. Vyzkoušejte ji!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button