NávodPéče o těloPřírodní léčba

Tato směs podporuje lepší spánek, spalování tuků a zvyšuje energii

O medu se všeobecně ví, že může pomoci v mnoha onemocněních. Nejčastěji jej asi využíváte v období nachlazení, kdy pijete čaj s medem jako na běžícím pásu. Někdo si může dělat sirup z medu a cibule. Využívá se dále také při pečení, vaření. Bývá součástí přírodních pleťových masek a podobně. Med je opravdu velmi užitečný a všestranný.

Med jako lék

Má spoustu úžasných vlastností, využívá se jako přírodní antibiotikum. Přemýšleli jste však někdy o tom, co je skutečně med zač a proč je pro lidské tělo tak dobrý? Surový organický med je vyrobený z přibližně osmdesáti procent přírodního cukru, deseti procent vody a zbývající procenta jsou vitamíny, minerály, pyl nebo bílkoviny.

Ačkoliv má med vysoký obsah cukru, není špatný, když jej budete konzumovat v rozumné míře. Kromě toho vitamíny a minerály, které v něm najdeme, jsou výjimečně zdravé a posilující. Následující řádky vám ukážou, jak skvěle může med prospívat vašemu zdraví.

Dodává víc energie

Studie provedená na University of Memphis Exercise and Sport Nutrition Laboratory zjistila, že med může být velmi účinný jako zdroj energie pro sportovce. Je to tím, že na rozdíl od jiných sacharidů med nezpůsobuje pokles krevního cukru. Bylo také zjištěno, že med zlepšuje výkon a rychlost u vytrvalostních sportovců. To je dobrá zpráva pro všechny lidi nejen pro sportovce. Namísto pití sladkých nápojů vyzkoušejte lžíci organického medu.

Spalujte tuky

Med dodává víc energie, ale také může pomoci spalovat tuky. Stačí lžíce medu před spaním, která vám pomůže spalovat tukové buňky tím, že zvyšuje váš metabolismus a snižuje hladinu stresových hormonů. Skvělou volbou je také skořicový čaj s medem. Stačí rozpustit půl lžičky organické mleté skořice v šálku vroucí vody. Nechejte patnáct minut louhovat a poté sceďte, přimíchejte jednu čajovou lžičku medu, zamíchejte a ihned vypijte. Chcete-li spalovat přebytečný tuk, tento čaj pijte každé ráno na prázdný žaludek.

Léčí rány a popáleniny

Lípový a Manuka med jsou při léčbě ran a popáleniny výbornými pomocníky. Mají silné antibiotické vlastnosti. Manuka med pochází od včel, které jej sbírají z nektaru manukových květů. Tyto květy kvetou na dřevině zvané Manuka. Je fungicidní a antibakteriální. Stačí med aplikovat na postižené oblasti. Tyto medy mohou být také použity při léčbě akné a dalších kožních problémů.

Ošetřuje kašel

Surový organický med může být používán k eliminaci kašle během noci. Jednoduše konzumujte jednu čajovou lžičku před spaním. Tato metoda se nedoporučuje používat u dětí starší než jeden rok.

Ulevuje od nevolnosti

V kombinaci s citronem je med skvělý pro léčbu nevolnosti. Kromě toho mohou těhotné ženy, které trápí ranní nevolnost, používat citron s medem. Díky tomu se zmírní nevolnost.

Snižuje krevní tlak

Organický med obsahuje speciální typ sacharidů, které jsou známé jako oligosacharid, který se zdvojnásobuje jako antioxidant. Má schopnost snížit vysoký krevní tlak. Pokud trpíte vysokým krevním tlakem, můžete přidat lžíci medu do své každodenní stravy.

Pomáhá s lupy

Med je prospěšný také při léčbě lupů a seboreické dermatitidy jako například ztráta vlasů. Med je antifungální a má antioxidační a antibakteriální vlastnosti. Jestliže trpíte lupy, můžete ošetřit svůj zdravotní stav doma a to medem zředěným s teplou vodou. Jemně nanášejte na pokožku hlavy, nechejte asi tři hodiny působit a následně opláchněte. Tuto směs na vlasy aplikujte denně, dokud lupy nezmizí. Poté používejte směs jednou týdně, abyste udrželi pokožku hlavy ve zdravém stavu.

Lepší spánek

Konzumace medu s trochou himálajské soli přispívá ke klidnému spánku. Je to proto, že himálajská sůl je bohatá na hořčík, který snižuje hladinu hormonu kortizolu a usnadňuje proces usínání. Med podporuje léčbu jater a dalších orgánů, zatímco spíte. Smíchejte jednu čajovou lžičku himálajské soli a pět čajových lžiček medu každou noc tuto směs dávejte pod jazyk.

Celkově je med jednou z nejsladších přirozeně se vyskytujících potravin na planetě a má mnoho přínosů pro lidské zdraví. Můžete přidat jednu čajovou lžičku medu do svého ranního čaje nebo do kávy. Ke snídani si můžete také dát toust s medem. Můžete med smíchat také s jogurtem. Možností je velká spousta a záleží jen na vás, kde budete med konzumovat nejraději.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button