Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Signály, kterými tělo upozorňuje, že se něco děje

Lidské tělo je hodně zvláštní věc. Pokud je zdravé, pak v něm funguje všechno přesně tak, jak má. Zdraví je podmíněno spoustou věcí, například jídlem, cvičením, správným spánkem, dostatkem vitamínů, minerálů a celkovou psychickou a fyzickou pohodou. V těle probíhají složité procesy a systémy a někdy se může stát, že tělu něco chybí a vy to zprvu nemusíte ani postřehnout.

Všímejte si náznaků

Tělo se však snaží vás upozornit na to, že se v něm něco děje, že je něco špatně. Vysílá signály, které máte zachytit a začít na svém zdraví pracovat. Přinášíme určité signály, které vám tělo může poskytovat, i když se zdá, že jste naprosto zdraví a v pořádku. Nenechejte tyto signály na náhodě, zaměřte se na ně a zjišťujte možnou příčinu. Následně je dobré pracovat na odstranění a zlepšení tak vašeho zdraví. Jaké signály tělo může vysílat?

žena

Nepříjemné nadýmání

Po jídle se můžeme cítit plní všichni. Tělo se však s jídlem umí popasovat poměrně dobře, ale někdy to nejde. Akumulace plynu v zažívacím traktu není nic příjemného, když se však tento problém stane chronickým, pak to může značit nějaký zdravotní problém. Vyzkoušet můžete zázvor, který pomůže urychlit trávení, popřípadě můžete popíjet heřmánkový čaj, který se podílí na vylučování nahromaděných plynů v těle.

Nespavost

Spánek je pro lidské tělo velmi důležitý, protože umí doplnit energii do lidského těla a mozku, tělo si celé odpočine, regeneruje se a vůbec se během něj děje spousta věcí, které přispívají k celkovému bezproblémovému chodu těla. Někdy však spánek nepřichází, občas se to dá ještě přežít, jste jen trochu unavenější. Když se to stává často, je třeba začít to řešit. Lidské tělo nemůže fungovat bez správného a dostatečného spánku. Nespavostí se označuje problémy se spánkem, nedostačující spánek, časté buzení v noci nebo nemoci usnout a to po dobu minimálně jednoho měsíce. Nespavost může mít vliv na celkové zdraví, proto je dobré navštívit lékaře.

Zápach z úst

Zápach z úst se může projevit v různých ohledech, může být způsoben například aromatickým jídlem, kouřením tabáku, špatnou hygienou, suchem v ústech, užíváním léků a mnoho dalšího. Špatný dech však může způsobovat jiné věci. Zaměřte se především na ústní hygienu, pokud děláte vše tak, jak máte a ani to nepomáhá, pak je nutno navštívit lékaře. Mohlo by se jednat o onemocnění jater a ledvin.

Chronická únava

Únava vás může zasáhnout z mnoha důvodů. Někdy to může být příliš práce, probdělá noc, nedostatečný spánek, stres nebo třeba i jídlo, které může zpomalovat funkce v těle. Obvykle vám pomůže pár hodin spánku, odstranit stres nebo pořádný odpočinek. Chronická únava je na druhé straně jiný příběh, má obvykle nějaký vliv. Zaměřte se na svůj životní styl a buďte k sobě upřímní. Zaměřte se na to, co jíte, jak často spíte, jak je spánek kvalitní, kolik stresu je ve vašem životě a podobně. Začněte se držet pravidelného režimu, vstávejte v určitou dobu, naplánujte si svůj den, pravidelně jezte, choďte spát v pravidelnou dobu. Zároveň se vyhněte alkoholu, nikotinu a podobně. Jestliže tato léčba nepomůže, pak se svěřte do rukou odborníka.

Problémy s nehty

Nehty jsou vizitkou mnoha lidí a zejména pak žen. Když při seznamování podáváte dotyčnému ruku, zaměříte se na to, zda je špinavá, jak vypadají nehty, zda jsou upravené, nalakované a podobně. Nehty jsou odrazem lidského zdraví, a proto vypoví hodně o tom, jak se ve skutečnosti cítíte. Vyžadují spoustu živin, aby byly zdravé a dobře rostly. Pokud jsou nažloutlé, křehké nebo se na nich objevují bílé skvrnky, je nutno to začít řešit. Zaměřte se především na svou stravu a ujistěte se, že přijímáte dostatečné množství živin a zejména to, že je vaše tělo pořádně hydratováno. Když se neobjeví výsledky a začne se vše ještě zhoršovat, navštivte raději dermatologa.

Bolesti hlavy

Příležitostně snad bolela hlava už každého z nás, obvykle je to z nějakého důvodu. Stres, spousta vypjatých situací, problémy doma, málo vody a podobně. Možností je hned několik. Obvykle tak, jak se bolest objevila, tak také rychle zmizí, někdy stačí jen vzít léky nebo si na chvíli lehnout do ticha. Když se však bolesti hlavy objevují častěji a častěji, bývají závažnější. K tomu se mohou přidat také další doprovodné příznaky a to je čas na návštěvu lékaře. Když budete pít spoustu vody, přiměřeně spát, cvičit a podobně, pak by měla bolest hlavy zmizet, ale když ne, může jít o jiný neurologický problém. Lékař je v tuto chvíli nejlepším pomocníkem.

Nízká chuť na sex

Když se v těle objevuje nějaký problém, obyčejně nemáte chuť na nic a podobně to může být také se sexem, na který máte čím dál menší chuť. Životní styl, spokojenost ve vztahu, emoční problémy, fyzická nepohoda, to všechno může potlačovat chuť na sex. Někdy stačí jen vyřešit všechny problémy, vyměnit partnera (pokud je to třeba), zbavit se stresu, změnit životní styl a bude vše zase tak, jako dřív. Když to nepomůže, pak je problém jinde a raději navštivte lékaře. Ten by měl zjistit příčinu a pomoci vám.

Vypadávání vlasů

Vypadávání vlasů je běžným procesem. Při česání, mytí vlasů, při tvorbě účesu, u kadeřnice, vlasy vypadávají. Je to běžný proces a s věkem vlasy řídnou a není jich tolik, jako kdysi. Je to proces, který je ovlivněn geny a také životním stylem. Když začnou vlasy vypadávat hodně, je třeba začít hledat příčinu. Postupné vypadávání vlasů je běžné, ale když se vám zdá, že vlasy padají víc, než by měly, pak se o tom poraďte s lékařem.

Nepravidelné pohyby střev

Pravidelné pohyby střev jsou rozhodující pro celkové zdraví. Objeví-li se zácpa, pak to může být varovným signálem. Zaměřte se na své stravovací návyky a také na to, jak často pijete vodu. Také myslete na vlákninu, protože ta pomáhá pravidelným pohybům střev. Zaměřte se na potraviny, které vlákninu obsahují. Trpíte-li stále problémy, pak vyhledejte pomoc nutričního specialisty nebo lékaře.

Kolísavá hmotnost

Většina lidí je rádo, když zhubne nějaké to kilo. Když přiberou, pak se snaží hubnout, aby zase získali svou váhu zpátky. S věkem jde hubnutí o něco hůř, je to vlivem zpomaleného metabolismu. Když se však váha začne měnit najednou a rapidně, pak to může být projev nějakého zdravotního stavu. Když se tak stane, pak se raději objednejte k lékaři.

Svalové křeče

Nedostatek živin nebo nadměrné svalové zatížení, to jsou nejčastější důvody, proč se křeče ve svalech objevují. Mohou to být také jiné příčiny jako například žádná pohybová aktivita, špatný životní styl, nedostatečné zásobování krví a podobně. Ze všeho nejdřív se ujistěte, že jste vypili dostatečné množství vody. Ta je totiž nejčastějším problémem svalových křečí. Dále se zaměřte na vyváženou stravu a také do svého života zařaďte fyzickou aktivitu. Objeví-li se u vás otoky, zarudnutí pokožky či jiné příznaky, pak vyhledejte lékaře a poraďte se s ním.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button