KrásaPéče o tělo

Jak si vyrobit jednoduchý čisticí gel na pleť?

Snad všechny ženy rády pečují o svou pokožku, a když na ní najdou nějaké ty pupínky nebo akné, snaží se ho zbavit co možná nejrychleji. Procesu stárnutí se bohužel nevyhne nikdo z nás. Na někom to jde vidět rychleji, někdo stárne pomaleji. To je příroda. Můžete se snažit tento proces zvrátit, jednak existují různí plastičtí chirurgové, kteří vám vypnou kde co.., popřípadě můžete naběhnout do lékárny, drogerie a nakoupit kosmetické produkty. Řada krémů, sér, pleťových vodiček, čističů pleti, gelů a všeho dalšího vám má dodat mladistvý vzhled. Alespoň tak to říkají v reklamách.

Chemie nebo příroda?

Všechny výše uvedené krémy a séra jsou povětšinou plné chemických látek, které by mohly nějakým způsobem pomoci. Ne vždycky jsou krémy finančně dostupné a někdy dokonce ani nepomáhají tak, jak od nich čekáte. Příroda není o nic horší, má své nezpochybnitelné výhody a pomáhá v mnoha ohledech. Kromě toho jsou přírodní pomocníci vyráběni doma, takže nemusíte platit vysoké částky za krémy.

 Vyrobíte si vše doma, jednoduše a bez většíchproblémů. Když smícháte ty správné ingredience, pak můžete opravdu skvělé masky či gely, které by vám na druhou stranu mohly pomoci. Aby pokožka vypadala zdravě a krásně, je nutno udržovat pokožku čistou a krásnou. Akné, zvětšené póry, černé tečky, pupínky a podobně. To všechno pokožku zatěžuje a ucpává ji. Pleť bude vypadat přetížená a zašedlá.

Vyrobte si jednoduchý gel, který bude obsahovat přírodní složky, který si sami vyrobíte. Nebude tak obsahovat nic chemického, bude jemný k vaší pokožce a máte-li citlivou pleť, pomůže jí uklidnit. Jednoduchý gel s aloe vera vám krásně pročistí pokožku a zachytí všechny nečistoty a póry.

Co budete potřebovat:

  • 2 – 3 polévkové lžíce aloe vera gelu
  • 5 kapek sweet orange esenciálního oleje nebo tea tree oleje

Jak postupovat:

Vezměte misku a do ní dejte aloe vera gel. Přidejte esenciální olej sweet orange nebo tea tree olej, podle vašeho uvážení. S pomoci vidličky nebo lžičky zamíchejte až do krémové konzistence a barvy.

Jak aplikovat na pokožku?

Aplikujte v menším množství na očištěnou pleť před spaním a také před použitím hydratačního krému a jděte spát. Budete-li pravidelně aplikovat, pak uvidíte, jak skvělou službu vám tato domácí směs udělá. Máte-li citlivou pleť, pak je určitě lepší nejdřív směs vyzkoušet na menší části pokožky a následně aplikujte na celou pleť.

Jak fungují jednotlivé složky?

Aloe vera gel – gel z aloe vera napomáhá skvěle hydratovat pokožku. Má protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti. Pomáhá zachycovat póry, pomáhá snižovat jejich počet a také pleť čistí.

Sweet orange esenciální olej – je skvělý proti akné, má protizánětlivé účinky a napomáhá zlepšovat zdraví celé pokožky.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button