NávodPéče o těloPřírodní léčba

Zmrazený citron může být silnější než chemoterapie

Svitla možná nová naděje pro pacienty s rakovinou. Jde o přírodní formu léčby, které nemá nic společného s chemoterapií a nemá žádné nebezpečné vedlejší účinky, jako je tomu v případě jiné léčby. A potenciálně může jít o léčbu, která je až tisíckrát silnější než chemoterapie.

Citron z mrazáku

Říká se jí zmrazená citronová terapie a při ní se užívá celý citron, včetně slupky. Je to kvůli tomu, že už víme, že citronové slupky obsahují desetkrát víc vitamínů a antioxidantů než samotná šťáva z nich. Citron má navíc velmi pozoruhodný účinek na cysty a na nádory. Někteří odborníci tvrdí, že citron je také osvědčeným prostředkem proti všem druhům rakoviny.

Po více než 20 laboratorních testech, které se konaly od 70. let, se ukázalo, že citron ničí maligní buňky u 12 typů rakoviny. A to včetně rakoviny tlustého střeva, rakoviny prsu, prostaty, plic nebo pankreatu. Podle studií má celý citron přibližně dvaadvacet protirakovinných látek. A zde jsou některé z nich:

  • Vitamín C
  • Limonen
  • Flavonolové glykosidy
  • Citrusový pektin

Složky citronů jsou poměrně složité a prokázaly, že jsou tisíckrát silnější při snižování růstu nádorových buněk, než chemoterapeutická droga s názvem Adriamycin. Nejlepší je, že sloučeniny v citronu se zaměřují pouze na rakovinné buňky. Nemají vliv na zdravé buňky, což je velké pozitivum.

Nová studie ukázala, jak limonely, přírodní sloučeniny, které najdete v citronech a jiných citronových plodech, brání růstu buněk rakoviny prsu ER+ a ER. To svědčí o významu citrusových plodů při prevenci rakoviny prsu. Navíc také podporuje tvrzení minulých studií, které prokázaly, že spotřeba citrusových plodů může snižovat riziko rakoviny prsu.

Další výhody zmrazených citronů

Tímto však výhody, které zmrazené citrony poskytují nekončí. Mají antimikrobiální účinek, účinkují proti bakteriálním infekcím a plísním. Velmi dobře také pomáhají proti vnitřním parazitům a červům. Umí také regulovat krevní tlak, který je příliš vysoký a také působí jako antidepresivum, kdy bojuje proti stresu a nervovým poruchám.

Léčba zmrazenými citrony

Jde o metodu, která je jednoduchá a cenově není nikterak náročná. Vyzkoušejte jí a uvidíte sami!

  • Kupte si organický citron, opravdu musí být organický
  • Umyjte slupku mýdlem bez chemikálií
  • Použijte sáček do mrazáku, dejte do něj citron na jeden den
  • Následně druhý den vytáhněte a na struhadle celý nastrouhejte

Takto nastrouhaný citron je možno používat na jakékoliv jídlo. Skvěle jej dochutí. Můžete ho použít také do smoothie.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button