Péče o těloPřírodní léčba

Kokosová ústní voda – skvělý pomocník pro vaše ústa

Kokosový olej. Perfektní pomocník, který je dobrý snad v každé oblasti. Pomůže zjemnit vaší pokožku, dále ji umí hydratovat, dodat vláhu. Suché vlasy podpoří, dodá jim lesk, hebkost. Podporuje také pleť, nehty, vaše zdraví. Kromě toho všeho na kokosovém oleji usmažíte palačinky či další jiné věci. Je zdravější než klasický olej.

Účinky kokosového oleje

Kokosový olej je rostlinný olej, který je získaný z korpy, jader zralých kokosových ořechů sklizených z kokosové palmy. Považuje se za hotový zázrak mezi oleji, ale panují také názory, že může způsobovat vážné nemoci, dokonce se profesorka Karin Michelsová nechala slyšet, že jde o čistý jed, který je pro tělo opravdu hrozný. Asi záleží na úhlu pohledu, na množství, které zkonzumujete nebo použijete.

Jedna lžička kokosového oleje denně může zlepšit vaše zdraví, dodat tolik potřebné vitamíny a minerály. Obsahuje zinek, selen, vitamín A, D, E a K, ale také nenasycené mastné kyseliny, což je pro vaše zdraví velmi důležité. Kromě toho bude vaše pleť krásně vyživená a jemná, stačí jej používat večer a ráno. Díky tomu se zmírní stárnutí pokožky. Můžete jej přidat například do domácí lázně, jedna lžička kokosového oleje, kterou přidáte do vany a užijete si skvělou relaxační koupel.

Teeth Tooth Dentist Dental Oral Mouth Dentistry

Dále mohou pomoci při hubnutí, odstraňují z těla toxiny a škodlivé látky, které se v něm objevují. Navíc můžete kokosový olej používat také například na masáže, kdy se dostane do těla a tím pádem skvěle podporuje pokožku. Kokosový olej je také skvělý jako zábal na vlasy. Rozpusťte v misce trochu oleje a vetřete do vlasů. Zabalte do ručníku a nechejte působit deset minut. Poté pořádně umyjte. Kokosový olej může pomoci také na zuby.

Převalování oleje v ústech

Jde o velmi populární metodu, která pomůže udržet dásně silnější, zuby bělejší a čistší. Odstraňuje toxiny a bakterie, které se hromadí v ústech. Možná to ze začátku nebude úplně příjemný proces, ale chce to si jen zvyknout. Olej se v ústech převaluje přibližně dvacet minut, následně jej vyplivněte (NIKDY NEPOLYKEJTE) a vyčistěte si zuby tak, jak jste zvyklí. K převalování oleje v ústech můžete použít klasický kokosový olej, popřípadě můžete připravit tuto směsici, která je ještě účinnější pro vaše ústa.

Co obsahují jednotlivé složky?

Kokosový olej – kokosový olej má antimikrobiální vlastnosti, které inhibují bakterie v ústech. Také napomáhá bělit zuby, čistí je a posiluje celkově dásně.

Kurkuma – je známá pro své barvicí vlastnosti, ale v tomto případě pomáhá zuby bělit. Pomáhá také zesvětlit skvrny, které jsou na zubech, má antimikrobiální vlastnosti.

Hřebíčkový olej – pomáhá léčit infekce a bránit zubnímu plaku, pomáhá dutinám od perorálních infekcí. Hřebíček je také skvělý proti otokům dásní nebo proti bolestem zubů.

Co budete k přípravě této směsi potřebovat:

  • ½ šálku kokosového oleje
  • 1 čajová lžička prášku z kurkumy
  • 5 kapek esenciálního oleje z hřebíčku

Jak postupovat:

Vezměte misku a přidejte do ní kokosový olej a prášek z kurkumy. Přidejte následně hřebíčkový olej a velmi dobře promíchejte. Tento olej nechejte ve vzduchotěsné nádobě, na místě, které je chladné a suché. Použijte tento olej na převalování oleje v ústech, používejte ideálně každé ráno.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button