Péče o těloPřírodní léčba

Přírodní přípravek z máty peprné, který pomáhá spálit kalorie a omezit chutě na nezdravé potraviny

Rafinovaný cukr je velmi návykový, má vliv na lidský mozek a to podobným způsobem jako například morfin či heroin. V Journal of Psychoactive Drugs v roce 2010 se objevila studie, která zkoumala závislost na cukru. Závislost na cukru je velmi těžké prolomit a to u mnoho lidí, zejména pak v případě, kdy tito lidé mají tělo a trávicí trakt přetíženo kvasinkami Candida, parazity a jinými bakteriemi, které cukr miluje. Potlačit chutě, prolomit toto všechno bude chtít hodně úsilí a také detoxikací.

Přirozený postup pro snížení chuti na cukr

Ukázalo se, že existuje přirozený postup, jak zabránit chuti na sladké a to s pomocí mátového esenciálního oleje. Ten může pomoci porazit závislost na cukru. Dr. Alan Hirsch provedl komplexní studii o efektivitě máty peprné a sytosti centra v mozku. To totiž vyvolává pocit plnosti po jídle. Výsledky ukázaly, že vdechování máty peprné příznivě ovlivňuje sytost v centru mozku a tím se zamezí chuti na rafinovaný cukr a cukr obecně.

Mátový esenciální olej

Máta peprná je hybrid mezi vodní mátou a mátou kadeřavou. Pěstuje se v mnoha oblastech po celém světě. Silice máty peprné je jedním z favoritů mezi esenciálními oleji. Nabízí celou řadu léčebných látek. Pomáhá zlepšovat příznaky syndromu dráždivého tračníku, usnadní trávení, přináší dýchací výhody (brání astmatu, odstraňuje hlen), zmírňuje herpetické infekce, zvládá stres, léčí nervové poruchy a mnoho dalších.

Jak vytvořit mátový esenciální olej?

Vytvořit vlastní mátový esenciální olej je jednoduché. Jak na to?

Ingredience:

  • Čerstvé listy máty peprné (najdete v obchodech se zdravou výživou)
  • Za studena lisovaný olivový olej
  • Skleněná nádoba s víkem

Postup:

Umyjte listy máty peprné, dejte je do sklenice a rozdrťte. Přidejte olej, nádobu uzavřete a nechejte odstát čtyřiadvacet hodin. Promíchejte, přidejte víc složek a uzavřete. Tento postup opakujte po dobu pěti dní, následně odstraňte listy a uložte olej do jiné nádoby. Uložte na chladné místo.

Jak používat tento mátový éterický olej?

Můžete tento esenciální olej použít do difuzéru, budete tuto vůni vdechovat. Stačí smíchat několik kapek mátového esenciálního oleje s trochou oleje a poté jej aplikujte na spánky a břišní oblast. Kombinujte dvě kapky oleje s dvěma kapkami kokosového oleje, poté jej aplikujte na zápěstí. Dále můžete využít difuzér a olej inhalovat. Možností je několik.

Použití mátového oleje:

  • Často jej najdete v ústních produktech
  • Podporuje správné dýchání
  • Přidejte několik kapek do svého smoothie na osvěžení
  • Podporuje trávení
  • Podporuje redukci plynu a nadýmání
  • Zmírňuje žaludeční nevolnost
  • Odbourává únavu a pomáhá dodat energii
  • Kapka esenciálního oleje osvěží dech

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button