Spolupráce

3 hlavní trendy ohledně zvětšení prsou

1. Zpět k přirozenosti

Jsou věci, které se prostě jen tak nemění – tak třeba první příčka žebříčku plastických operací, které už pěknou řádku let vévodí zvětšení poprsí. Na zásadní změny v tomhle ranku to zatím nevypadá. Naopak, zájem o plastiku prsou mezi ženami pořád roste, co víc, k aplikaci prsního implantátu nově přistupují i muži. To je ale zase jiný příběh. Zpátky k ženské augmentaci – to že tenhle zákrok patří mezi stálice plastik neznamená, že se u něj nic nemění. I tady má inovace a pokrok hlavní slovo. A jaké jsou tedy hlavní tři trendy v augmentaci prsou? Tady jsou…

Nadměrnému až obřímu poprsí v posledních letech odzvonilo. Potvrzují to dokonce i zprávy z meky extrémních rozměrů poprsí – statistiky americké asociace plastických chirurgů. Zatímco dříve ženy toužily po výrazné změně a mnohdy až extrémnímu doplnění objemu, dnes se pozornost přesouvá k menším implantátům (nejčastěji střední až plné velikosti B), poznamenává MUDr. Aneta Krajcová, z plastické chirurgie kliniky Mediestetik.

Co stojí za touhle změnou? Asi vás nepřekvapí, že i tady hraje roli trend zdravého životní stylu, který motivuje ženy k vyšší aktivitě a sportu. Omezení nadměrnými prsními implantáty je v tomhle případě samozřejmě nežádoucí. Zároveň dochází i jisté proměně vnímání krásy ženského těla, které se posouvá k více atletické postavě a zvětšení poprsí se tak bere spíše jako prostředek k doplnění / utvoření souměrně tvarované postavy, spíše než dramatické zvýraznění dekoltu.

2. Augmentace a modelace v jednom

Tahle kombinace jednoznačně nabírá na popularitě, překvapivě nejen u žen starších. Krom věku totiž tu hrají roli i další faktory, hlavně opakované těhotenství nebo ztráta a nabírání váhy. Spojení modelace poprsí se zvětšením je pak výhodným řešením. Doslova – spojením dvou operací v jednu si žena ušetří nejen čas na zákrok a rekonvalescenci, stres, vznik jizev, ale i náklady, dodává Dr. Krajcová.

3. Implantáty dle libosti

Jednu z největších změn přináší nové technologie právě v této oblasti. Ženy si dnes tak mají možnost vybrat z poměrně velké škály implantátů, které jsou oproti minulosti mnohem dokonalejší a propracovanější.

Krom velkého rozrůznění v objemech implantátů je tu na výběr i více možností v profilu (kulaté, kapkovité), povrchu (s texturou, hladké), výplni (silikon, solný roztok, kohesivní gel), přičemž každá z těchto variant a kombinací má své specifické vlastnosti, popisuje Dr. Krajcová, která nejčastěji pracuje s implantáty Motiva, u kterých spatřuje hned několik výhod:

Bezpečnost

U více jak 100 tisíc žen sledovaných během let 2010-2015 došlo k ruptuře jen u 6 z nich a kapsulární kontraktura se objevila u 4 žen. Další pooperační komplikace se neobjevily vůbec.

Přirozenost

Implantáty Motiva jsou vyrobeny z dokonale kohezivního silikonového gelu, poprsí je tak přirozené jak na pohled, na tak na dotek, vleže na zádech i při zvednutí rukou.

Minimální jizva

Díky elastičnosti implantátů je i větší implantáty možné vložit z velmi malého řezu.

Unikátní povrch

Implantáty Motiva mají mikrotexturovaný hladký povrch, který velmi dobře fixuje implantát k prsní tkáni a zároveň je biokompatibilní (dobře přijímán tělem pacientky bez zánětů). Celé pouzdro je pak velmi bezpečné – složené ze 7 vrstev, které minimalizují riziko protržení pláště.

Velký výběr

Pacientky mají k dispozici katalog s víe jak 500 typy implantátů – různých velikostí, čtyřmi stupni projekce a dvěma typy hladkých povrchů.

A co je při takových možnostech pak vůbec nejdůležitější? Podle Dr. Krajcové je rozhodující osobní a individuální přístup chirurga je každé pacientce tak, aby výsledek byl spojením jejích představ a zároveň odpovídal její celkové konstituci a životní situaci. Prsa podle šablon se jednoduše dnes už nenosí, uzavírá téma s úsměvem doktorka Krajcová.

Klinika Mediestetik, kde augmentaci provádí, má pro letošní léto speciální nabídku – kompletní zákrok s implantáty Motiva za akční cenu -5000 Kč (včetně operace, materiálu, anestezie, ubytování a pooperační péče).

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button