Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Pitím tohoto nápoje můžete předcházet nádorům, poškozením nervů a dalším nemocem

Petržel a její využití je široké, často jí využíváme jako koření do polévek a na maso. Věděli jste, že listové větve petržele mají opravdu mnoho zdravotních výhod?

healthy-green-smoothie-drink

Čaj z petržele

Čaj z petržele se využívá již po celá staletí a nasazujeme jej v boji s mnoha nemocemi jako nádory, záněty či poškození nervů. Petržel a její účinky mohou pomoci neutralizovat karcinogenní látky, a to zejména ty, které pochází z tabákového kouře. Kromě jiného jde také o velmi silný antioxidant. Zabraňuje poškozování buněk a umí zvyšovat antioxidační kapacitu krve. Rovněž obsahuje mnoho vitamínů C a A, které účinně bojují proti volným radikálům. Budete-li popíjet čaj z petržele, může se vám zlepšit také osteoartritida či revmatoidní artritida, příznaky astmatu, příznaky srdečního infarktu, mozkové mrtvice a podobně.

Čaj z petržele proti onemocnění nervů

Poškození nervového systému či neurotoxicita jsou způsobeny obvykle pesticidy, těžkými kovy a jinými toxickými látkami. Existuje mnoho neurologických a psychiatrických poruch, které se vyvíjejí v důsledku neurotoxicity. Příznaky mohou zahrnovat např. ztrátu paměti, poruchy spánku, ztuhlost horních a dolních končetin, deprese, zpomalené reakce, zmatenost, únavu. Čaj z petržele je preventivní opatření proti neurotoxicitě, a také pomáhá účinně léčit škody, které jsou tímto onemocněním způsobeny.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button