Přírodní léčbaZdravé tipy

Trpíte depresí? Zde je 10 nejúčinnějších bylin pro její léčbu

Přírodní léčba deprese

Mnohé léky na předpis používané k léčbě deprese mohou být účinné, ale obecně vytvářejí novou řadu příznaků a vedlejších účinků. Protože deprese je obvykle způsobena chemickou nerovnováhou v mozku, bylinky mohou být velmi účinné při léčbě symptomů deprese.

Níže je seznam deseti nejúčinnějších bylin v pomoci s depresí.

1. Lékořice

Mnoho léků na předpis užívaných k léčbě deprese obsahuje inhibitory monoaminooxidázy, které se přirozeně vyskytují i ​​ve lékořici. Lékořici najdeme v obchodech s potravinami, obchodech se zdravou výživou nebo lékárnách. Kořen se dá vařit v čaji, použít k přípravě tinktury nebo se prodává v prášku ve formě kapslí.

2. Třezalka tečkovaná

Bylo zjištěno, že může účinně snížit depresi a její vedlejší účinky. Je stejně účinná jako mnoho léků na předpis na depresi. Třezalka tečkovaná se nejčastěji užívá ve formě tinktury nebo v kapslích. Pokud můžete najít tuto bylinu, nasušte si jí a můžete si z ní dělat čaj. Nejběžnější dávka je 300 mg, třikrát denně.

3. Ginkgo (Ginkgo Biloba)

Ginkgo je dobře známo, že pomáhá zlepšit náladu a studie naznačují, že je také účinné při snižování deprese. Ginkgo pomáhá zvýšit tok krve do mozku a je silným antioxidantem, který může pomoci při řešení některých základních příčin deprese. Ginkgo se nejčastěji vyskytuje jako kapsle, tinktura nebo bylinný čaj.

4. Sibiřský ženšen

Tato bylina pomáhá stabilizovat neurotransmitery v mozku. Sibiřský ženšen se používá pro širokou škálu fyziologických a psychologických příznaků, včetně stresu a chronické únavy. Chronická únavnost je častým nežádoucím účinkem deprese, díky čemuž je tato bylinka skvělou volbou pro někoho, kdo trpí depresí, aby ho do své každodenní rutiny zapojil.

5. Bazalka

Nejen, že je bazalka používaná ke zmírnění stresu a bolesti hlavy, ale také pomáhá zlepšit koncentraci. Možná nejdůležitější je, že je skvělá pro zvýšení vaší nálady. Bazalka se dá snadno vypěstovat, nachází se skoro v každém obchodě s potravinami a ve většině obchodů se zdravou výživou, i ve formě kapslí.

6. Brutnák lékařský

Známý jako „bylina radosti“, byl dlouho užíván pro dobrou náladu. Šťáva z listů stimuluje žlázový systém a pomáhá někomu překonat pocit “úplného dna”. Vyhledejte si Brutnákové listy, nebo olej, který pomůže léčit deprese nejúčinněji.

7. Meduňka

Známá svou schopností působit jako antidepresivum, je často doporučována Meduňka k léčbě psychických a fyziologických onemocnění.

8. Šrucha zelná

Vysoký obsah hořčíku, draslíku, vápníku, folátu a lithia má šrucha zelná, je plná antidepresivních vlastností. Ačkoli se nejčastěji vyskytuje ve volné přírodě na rozdíl od obchodu s potravinami, tato bylina je jedním z nejúčinnějších prostředků pro léčbu symptomů deprese.

9. Rozmarýn

Rozmarýn je skvělá bylina, kterou můžete přidat do vaší koupele nebo použijete vonný polštář na spaní. Vůně rozmarýnu má schopnost zvednout náladu člověka. Zkuste pěstovat rozmarýn ve své bylinné zahradě a často ho čichejte nebo jej přidávejte do vaší koupele, pokud je to potřeba.

10. Yohimbin (Bujarník johimbe)

Yohimbin byl používán k léčbě mírné deprese a zvýšení účinnosti jiných antidepresiv. Studie ukázaly, že užívání yohimbinu může během několika hodin zmírnit symptomy deprese. Používá se prášek z drcené kůry.

Deprese může být velmi matoucí a rozrušující onemocnění. Bohužel, moderní medicína zatím nemá všechny odpovědi na to, proč jsou někteří lidé náchylnější k depresi, co ji způsobuje a co skutečně léčí. Naštěstí existuje několik přirozených způsobů, jak pomoci snížit příznaky deprese a deset bylin uvedených výše jsou nejúčinnější přírodní léčbou.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button