Spolupráce

Vlasy potřebují ke svému růstu vitamíny a minerály

O vlasech a účesech z nich můžeme říct, že v historii lidstva vždy sehrávali velmi důležitou společenskou úlohu. Jen vzpomeňme složité účesy francouzské královny Marie Antoinetty a jejích dvorních dam. Úprava vlasů je podstatná i pro moderního člověka, přestože se móda a požadavky na účesy v mnohém změnily. Jak ale docílit toho, aby byly vlasy zdravé a bohaté?

Co všechno jste o vlasech nevěděli

Z chemického hlediska vlas obsahuje z největší části uhlík a kyslík, následuje dusík, vodík, síra. Najdeme v něm ale i železo, měď, zinek nebo jód, aminokyseliny, lipidy a také vodu. Zajímavé také je, že pomocí proteinového složení jediného kusu vlasu je možné zjistit identitu konkrétního člověka. Jedna vlasové vlákno udrží až 100 g těžké závaží. Vlasy jsou pevné, pružné, tažné, nasákavé a odolné vůči vnějším tlakům. Podle míry poškození vlasu je určena i jeho nasákavost. Čím je více vlas poškozený, tím do sebe nasaje více vody.

Jak zlepšit kvalitu vlasů

Pro péči o vlasy se prodávají nejrůznější kosmetické produkty, jako jsou šampony, kondicionéry, masky na vlasy, vodičky na pokožku. Všechny si kladou jediný cíl, a to zlepšit strukturu vlasů a učinit je zářivější a lesklejší. Mezi nimi vyniká produktová řada Nanogen, která má vynikající účinky zejména při padání vlasů. Při pravidelném používání podpoří růst vlasů, které zesílí a budou pevnější.

Jak své vlasy dobře vyživit

Vlasy potřebují výživu, a to nejen vnější, ale také vnitřní. Vitamíny na vlasy poskytne kvalitní vlasová kosmetika a vhodně zvolený jídelníček. Ten by měl být pestrý, plný ovoce a zeleniny. Obojí lze konzumovat za syrova i tepelně upravené. Dopřejte svým vlasům zeleninové saláty, dušenou mrkev, vařenou brokolici nebo kapustu. Ovoce je vhodné jíst zejména ráno nebo dopoledne, a to z důvodu vyššího obsahu sacharidů.

Zdroj obrázku: Evgenyrychko / Shutterstock.com

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button