Spolupráce

Otestujte svůj sluch a rozlučte se s pískáním v uších a dalšími nepříjemnostmi

Vyskytujete se často v hlučném prostředí? Píská vám občas v uších? Přeslechnete občas při rozhovoru nějaké to slovo a je vám hloupé se neustále ptát a raději předstíráte, že jste rozuměli? Začněte o své uši pečovat a zároveň si vyzkoušejte sluchový test.

Proč si chránit sluch

S přibývajícím věkem bereme za samozřejmost, že naše smysly přestávají být ostré a postupně přestáváme slyšet. Jenomže stále častěji se stává, že i měrně mladí lidé mají zhoršený sluch. Na vině je hned několik faktorů:

  • dlouhodobý pobyt v hlučném prostředí,
  • poslech hlasité hudby ve sluchátkách,
  • nedostatečná ochrana sluchu.

Zabraňte tedy tomu, aby se váš sluch začal zhoršovat vaši vinou a o své uši pečujte. Chrániče uší proti hluku by pro vás měly být samozřejmostí. Zejména, pokud se často vyskytujete na hlučných místech.

Nakupte si ochranné pomůcky z pohodlí domova

Naštěstí existují specializované prodejny, ve kterých si můžete koupit takovou ochranu sluchu, která vám bude vyhovovat. A jestli kvůli nákupu špuntů a ochranných sluchátek nechcete vycházet do chladného podzimního počasí, můžete se podívat na enormní nabídku ochranných pomůcek na e-shopu Hoffmann Group.

Jak probíhá sluchový test

A pokud chcete zjistit, jak na tom se svým sluchem vlastně jste, můžete podstoupit jednoduchý sluchový test. Ten si můžete vyzkoušet online na speciálních stránkách, kde si budete přehrávat jednotlivé zvuky a bude vyhodnoceno, jak dobře, či špatně slyšíte. V případě, že nebudete s výsledkem spokojeni nebo si jste sami vědomi toho, že slyšíte hůř, než byste chtěli, neváhejte navštívit specialistu a sluch si nechte odborně vyšetřit.

Náš sluch je cenný a rozhodně si zaslouží patřičnou péči a pravidelnou kontrolu. Neberte ho tedy jako samozřejmost a starejte se o něj.

Zdroj obrázku: Africa Studio / Shutterstock.com

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button