Spolupráce

Na domácí posilování se hodí činky a kotouče. Vyberte ty správné, abyste cvičili pohodlně a zdravě

Fitness a posilování je nejen moderní a populární, ale je především vhodnou volbou, jak se udržovat v perfektní kondici, podporovat své zdraví a skvěle vypadat. Vybavení fitness sálů si můžete klidně pořídit i na doma, a není tedy nutné každý den chodit do posilovny. Které činky a kotouče vybrat tak, aby byly kvalitní a funkční?

Vhodné činky

Existuje mnoho různých druhů činek, které se hodí na různé činnosti. Ženy většinou používají činky menší váhy, které jsou potaženy měkkým materiálem a mívají různé barvy podle váhy. Tyto posilovací činky si můžete zakoupit, pokud se cvičením teprve začínáte a chcete menší váhy, abyste zjistili, co vám sedí a jestli budete pokračovat dál.

Druhým základním typem jsou pak tzv. nakládací činky. Ty se pyšní velkou výhodou a tou je především možnost přidávat nebo ubírat závaží. Kotouče na činky, jak se jim říká, si pak můžete pořídit v libovolném množství a dle posilované partie si naložíte, kolik zrovna potřebujete. Vyplatí se si koupit nejprve hřídel a pak jednotlivé posilovací kotouče.

Jak vybrat tyč?

Nejdůležitějším parametrem je průměr tyče. Typické jsou zejména průměry 25 mm a 30 mm. Volte co možná nejuniverzálnější průměr, abyste pak měli snadný a široký výběr kotoučů. Klíčová je také délka tyče. Obvykle se používají hřídele s délkou 35 a 45 cm – platí samozřejmě, že čím delší hřídel, tím více místa na kotouče.

Kde nakupovat?

Činky posilovací, nakládací, činky na bench, kotouče a mnoho dalšího fitness vybavení koupíte u české rodinné firmy Grün Sport na www.grunsport.cz. Tato firma se v oboru pohybuje už přes třicet let a vyniká především svým komplexním a rodinným přístupem. Zakoupit zde můžete i posilovací stroje, a to klidně nejen na domácí cvičení, ale třeba jimi vybavit i celou posilovnu. Firma nabízí řešení jak pro jednotlivce, tak i pro cvičící skupiny. Neváhejte ji kontaktovat s poptávkou na míru pro vás.

Zdroj náhledového obrázku: grunsport.cz

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button