Spolupráce

Trápí vás přebytečné tukové zásoby? Pouvažujte o liposukci

Liposukce je chirurgický výkon, během něhož dochází k redukci podkožního tuku. Mezi nejčastější druhy patří klasická či laserová liposukce.

Klasická liposukce

Během klasické liposukce, tumescentní, dochází k redukci podkožního tuku pomocí speciální kanyly a odsávací soupravy. Do odsávané tkáně se napouští speciální roztok, jehož úkolem je uvolnit tukové buňky. Podle rozsahu zákroku jej lze provést ambulantně, pod částečnou či celkovou anestezií. V případě celkové anestezie pak následuje hospitalizace.

Laserová liposukce

Tento typ lyposukce patří mezi bezbolestné zákroky, které nejen odstraní podkožní tuk, ale také zpevní a stáhnou kůži, jež pod vlivem nashromážděného tuku ztrácí elasticitu. Vyhnete se tak problémům spojeným s ochablou pokožkou, které se objevují po liposukci klasické.

  • Jaké výhody přináší laserová liposukce?

Kromě již výše zmíněného odstranění nadbytečného tuku a zpevnění a stáhnutí kůže je to ještě celá řada dalších výhod. Patří mezi ně účinné odstranění pocení, celulitidy a strií nebo odstranění kožních nadbytků vzniklých po porodu či hubnutí. Zákrok je prováděn ambulantně, při lokální anestezii (znecitlivění odsávané oblasti), bez nutnosti hospitalizace. Návrat k běžným denním činnostem je 24 hodin po zákroku.

Zákrok je vhodný pro jakékoli partie našeho těla a výsledky jsou viditelné bezprostředně po zákroku.

  • Jak se laserová liposukce provádí?

Nejprve dochází ke konzultaci se specialistou. Následně se provádějí krevní testy, jež mají za úkol vyloučit jakékoli zdravotní komplikace. V případě, že vše proběhne v pořádku a neobjeví se žádné zdravotní obtíže, dojde ke stanovení termínu zákroku, který trvá, v závislosti na velikosti ošetřovaných partií, 2 – 3 hodiny. Před samotným zákrokem dochází ke znecitlivění ošetřovaných partií, díky čemuž je celý zákrok bezbolestný.

Pro odstranění nežádoucího tuku se používá univerzální laserová technologie, jejíž základem je laserové vlákno prostupující mikro kanylou, které cílí výhradně na buňky tukové. Kromě toho má hojivé účinky na podkoží. Kanyla, jejíž šířka je maximálně 1,5 mm, se zavede do podkoží pomocí mikro řezu, k jehož zacelení dochází během 24 hodin.

Porovnání klasické a laserové liposukce

  Klasická  liposukce Laserová liposukce
Doba ošetření dle množství odsávaného tuku 2 – 3 hodiny
Typ anestezie plná lokální
Doba rekonvalescence obvykle 4 týdny 24 hodin
Bolestivost mírná během rekonvalescence bezbolestný zákrok
Porovnání cen zákroků:    
Podbradek 18 000,00 Kč 18 000,00 Kč
Celé břicho 39 000,00 Kč 34 000,00 Kč
Stehna 37 000,00 Kč 29 900,00 Kč

Poznámka:

Klinika estestické dermatologie v Brně uvádí ceny laserové liposukce pouze orientačně. Pokud budete mít zájem o ošetření dvou a více partií, dojde k individuálnímu stanovení ceny během konzultací. Cena se odvíjí od rozsahu ošetřovaných částí těla.

Ceny klasické liposukce jsou uváděny orientačně, každá klinika stanovuje konkrétní ceny dle předchozí konzultace a podle velikosti odsávané oblasti.

Zdroj: www.dermaestet.cz

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button