Spolupráce

Trápí vás bolest zubů? Máme pro vás 3 tipy, jak s ní bojovat v pohodlí domova

Bolest zubů je nepříjemnou komplikací, která vás může zastihnout prakticky kdekoliv a kdykoliv. A mnohdy se stává, že na termín u zubaře si můžete počkat i několik dní. Jak si můžete ulevit od bolesti zubů doma a kdy vyhledat lékaře?

Vsaďte na obklady

Chytla vás bolest zubů? Vyzkoušejte studené obklady. Chlad přispívá ke zúžení krevních cév, což přispívá k výraznému snížení bolesti. Studený obklad navíc pomáhá ke zmírnění případného otoku v oblasti bolavého zubu. Chladivý obklad si snadno vytvoříte z ručníku, který namočíte do studené vody a vyždímáte. Můžete také použít se sáček mražené zeleniny zabalený do tenké utěrky.

TIP: Rozhodnete-li se vyzkoušet studený obklad, neaplikujte jej déle než 15 až 20 minut. Při delší době byste si mohli zbytečně uškodit.

Babské rady proti bolestem zubů

Už naše babičky válčily s bolestí zubů a snažily se s ní bojovat po svém. Jedním z osvědčených tipů může být sůl a pepř. Ano, čtete správně. Smícháním soli a pepře s pár kapkami vody vznikne hutná pasta, kterou můžete aplikovat na postižené dásně a zuby. Díky tomu se dané místo znecitliví a bolest začne pomalu ustupovat. Tato silná kombinace také dokáže dezinfikovat ústní dutinu a likvidovat případné bakterie.

V další oblíbené babské radě hraje hlavní roli česnek. Ten je znám svými antibiotickými a protizánětlivými účinky. Připravte se však na to, že čerstvý česnek může na bolavých dásních nepříjemně pálit. Navíc se také můžete rozloučit se svěžím dechem.

Kdy vyhledat lékaře?

S bolestmi zubů není radno si zahrávat, a proto pokud vás tento problém trápí opakovaně, obraťte se na svého zubaře. Za bolestmi může stát vážnější zánět nebo jiná komplikace, které domácími zábaly nebo babskými radami nevyřešíte. Proto ve chvíli, kdy bolest po několika hodinách či dnech neustupuje a osvědčené tipy na ni nezabírají, vyhledejte lékařské ošetření.

Zdroj náhledového obrázku: Pexels

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button