Spolupráce

Vyzkoušejte tři snadné kroky k objemnému účesu. I dámy s jemnými vlasy mohou okouzlit svou hřívou

Ne každý byl obdařen hustou hřívou, která sama o sobě vypadá perfektně. Mnoho žen trpí tím, že jsou jejich vlasy zplihlé, jemné, bez lesku i objemu a v podstatě v každém střihu či účesu se cítí jako zmoklé slepice. Genetika se obejít nedá a hustou nebo jemnou hřívu máme každý danou ve vínku, ale existují snadné kroky, díky kterým lze alespoň opticky vykouzlit objemný účes, který vám dodá sebevědomí. Jak na to?

Správné mytí

První krok začíná už ve sprše. Bez kvalitního šamponu a kondicionéru určeného pro váš typ vlasů to nepůjde. Vsaďte na ty, které jsou speciálně určeny pro vytvoření objemu. Dobrou volbou je třeba Urtekram rasul se složením, které od konečků nadzvedává vlasy a dodává jim kýžený objem. S kondicionérem šetřete a aplikujte jej jen do konečků. Klíčovým krokem je správné vymytí produktů. Často to bývají právě nevymyté přípravky, které vlasy zatěžují, a ty se rychle mastní plihnou.

Foukání

Pokud toužíte po objemu, nevystačíte si s uschnutím vlasů na vzduchu. Do ruky je třeba vzít výkonný fén a kulatý kartáč. Do vlasů nezapomeňte vetřít pěnové tužidlo pro fixaci a objem a fénujte vždy po směru růstu vlasů, aby vám na hlavě nevznikla vysušená sláma. Začít můžete v předklonu, ale závěrečný styling provádějte ve stoje s pomocí vhodného kartáče, kterým vlasy od hlavy nadzvednete.

Fixace a styling

Aby objem vydržel, je nezbytně nutné celý účes zafixovat. Ujistěte se, že jsou vlasy zcela suché, jinak by lak byl zcela k ničemu. Použijte kvalitní produkt s efektem objemu a ten aplikujte z dostatečné vzdálenosti na celý účes. Nepoužívejte zatěžující vosky ani gely, které dodávají mokrý efekt, jež by ale ve vašem případě mohl spíše působit mastně a zvadle.

Nešetřete na sobě

U vlasové kosmetiky platí, že cena má vliv na kvalitu produktu. Namísto drogerkové kosmetiky se raději obraťte pro radu na vaši kadeřnici a nechte si doporučit profesionální produkty. Sáhněte po osvědčených značkách, jako je Urtekram. Dodat jemným vlasům objem je těžký úkol, se kterým si jen tak nějaký výrobek neporadí. Vaše přirozené predispozice nezměníte, ale správnou péčí je můžete skvěle zamaskovat.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button