Spolupráce

Ekologické lubrikační gely nejsou sci-fi

Lubrikační gel Joydivision American BIOglide 100 ml

Přemýšleli jste někdy o tom, jaký dopad má na přírodu váš sexuální život? Pravděpodobně nikoliv. Však co je přirozenější než právě sex? Už v Bibli se píše: „milujte se a množte se“ a bez následování tohoto doporučení by tu nikdo z nás nebyl. Dobře. U téhle myšlenky se můžeme trochu zastavit a zauvažovat nad tím, jestli je část „množte se“ v dnešní době tak úplně ekologická, ale o tom dnešní článek není.

Úvodní otázkou jsme totiž neměli na mysli množení a plození dětí. Dneska nám jde totiž o jiné téma. Kolik odpadu už jste zanechali v podobě kondomů?

A jaký má dopad výroba erotických hraček, které možná používáte pro zpestření romantických chvilek s partnerem? A co teprve lubrikační gely?

Pokud jsou pro vás zero waste a udržitelnost důležitými tématy, ale přitom se alespoň v této jedné zábavě nechcete omezovat, jistě jste o tom všem už přemýšleli sami.

Dnes pro vás máme dobrou zprávu – odpadu z kondomů vás sice nezbavíme, ale aspoň vám prozradíme, že lubrikační gely mohou být skutečně udržitelné a šetrné jak k vaší pokožce, tak i k přírodě. Jak vybrat ten pravý?

Přírodní lubrikační gel Intimate Earth Defense Protection Glide 60 ml

Volte mezi lubrikanty na vodní bázi

Pokud váháte mezi gelem na silikonové a vodní bázi, co se týká udržitelnosti, správnou volbou bude vždy ten vodní. A to nejen z pohledu přírody, ale často bývají i šetrnější k pokožce.

Sledujte složení

Ani u lubrikantů se samozřejmě nevyhnete čtení složení. Zvlášť v případě, že stojíte o skutečně kvalitní a BIO lubrikant. S tím vám často pomohou už samotné popisky v e-shopu, přičemž si při výběru můžete rovnou vyhledat neznámé názvy.

U skutečně udržitelných gelů se tím však zabývat nemusíte. Například Jo Organic NaturaLove má 95 % ingrediencí z prokazatelně ekologických přísad. Čímž se dostáváme k dalšímu bodu našeho návodu. 

Ekologické certifikáty nejsou jen pro ozdobu

Pokud u lubrikačního gelu vidíte uvedené ekologické certifikáty, můžete si být téměř jistí, že se jedná o skutečnou kvalitu. Zvlášť pokud nakupujete v kvalitním sexshospu či lékárně. Naopak u neznámých značek v drogerii či obchodním domě je na místě opatrnost ať už uvádí cokoliv.

Ekologických certifikátů je celá řada. Jedním z nejzásadnějších je certifikát USDA (The United States Department of Agriculture – Americké ministerstvo zemědělství, které zabývá se kontrolou a certifikací produktů pocházejících z ekologického zemědělství).

Dalším důležitým certifikátem ekologické kosmetiky je DEMETER. S tím se však u lubrikačních gelů většinou nesetkáte.

Čtěte

Pokud chcete jistotu ve výběru, nevyhýbejte se nabírání informací. Sexshopik.cz má svůj vlastní magazín, ve kterém se zabývá nejen erotickými pomůckami a technikami, ale i udržitelností. Nechybí zde ani poradna, ve které se dozvíte vše, co potřebujete o světě erotiky vědět.

Podobné články

Back to top button