Spolupráce

Znáte všechny příležitosti, kdy použít karnevalový kostým?

Přelom a začátek roku s sebou přináší mnoho příležitostí, kdy se převléknout za pohádkovou, strašidelnou či mediálně známou osobu a pobavit se společně s přáteli, rodinou nebo se seznámit s jinými princeznami, upíry nebo námořníky. Pokud patříte mezi milovníky převleků a různých kostýmů, poradíme vám několik příležitostí, kdy se přijít v převleku nejen hodí, ale přímo očekává.

Halloween

Ačkoliv má Halloween mnoho odpůrců s odůvodněním, že se jedná o americký svátek (což není pravdou), oblíbenost halloweenských party roste. Halloweenská party má sice být především strašidelná, přece jen je to svátek mrtvých, proto se hodí kostým upíra, kostým zombie či kostým kostlivce. Ovšem ani v kostýmu princezny a kovboje party rozhodně nepokazíte.

Silvestrovská párty

Silvestrovská party může být jen o zábavě, ovšem někdy vám může dorazit pozvánka s doporučeným „dress codem“, kterým je libovolný karnevalový kostým. U silvestrovských párty bývá zpravidla jedno, jaký kostým zvolíte. Karnevalové kostýmy mohou být sexy, vtipné, šokující, střelené, zkrátka vše, co vás napadne, například kostým kovboje nebo kostým sestřičky.

Masopusty

Na masopusty se se donedávna trochu pozapomnělo, ovšem v posledních letech se tato veselá tradice obnovuje i ve větších městech. Masopustní karnevalové masky mají především pobavit a rozesmát. Pokud se letos chystáte do masopustního průvodu, nezapomeňte si zjistit přesné datum třídenního veselí, které je závislé na Popeleční středě.

Maškarní zábavy

V plesové sezóně, kdy se musí na bálech udržovat určitá úroveň a dress code, se také pořádají maškarní bály, kde se můžete doslova „vyřádit“. Je zcela lhostejné, v čem přijdete. Zda zvolíte párový kostým pilota a kostým letušky nebo dáte přednost něčemu odvážnějšímu. Buďte tím, čím jste toužili být jako děti, a splňte si svůj sen o víle nebo zvolte kostým kovboje.

Maškarní zábavy se však netýkají pouze dospělých, zábava v maskách je oblíbená také u dětí. Karnevalové kostýmy pro děti jsou zábavné a děti maškarní doslova zbožňují.

Tematické oslavy

V poslední době jsou velmi oblíbené tematické oslavy. Ať už se jedná o firemní večírky, oslavy narozenin a jiná setkání. Oslava může být ryze maškarní, ovšem častější je, že se koná v určitém stylu, například čarodějná, indiánská, vesmírná apod. Pokud se rozhodnete uspořádat takovou oslavu i vy, nezapomeňte na různé doplňky, které podpoří autentičnost celého tématu.

Kde vše nakoupíte či vypůjčíte?

Pokud se chystáte na zábavu, kde potřebujete masku, a nejste natolik kreativní, abyste si něco vytvořili sami, mrkněte na web ptakoviny.com. Na webu, kromě velkého výběru karnevalových kostýmů, objevíte různé doplňky na oslavy, doplňky ke kostýmům, paruky, make-upy, párty doplňky, originální dárky a mnoho dalšího.

Podobné články

Back to top button