Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Dechberoucí lék proti nepříjemnému pocitu v břiše během spánku

Snad každý se setkal někdy s nepříjemnou situací, kdy cítil plné břicho ve chvíli, kdy šel spát. Existuje několik problémů, které mohou tento stav vyvolat, například těžká večeře, kterou si dáváte. Špatné trávení před spaním může způsobit nedostatek spánku, pálení žáhy, kyselý reflex nebo problémy se spánkem, kdy se probouzíte několikrát za noc.

Přírodní způsoby léčení

Dobrou zprávou je, že tyto problémy je možno řešit i bez pomoci lékařů. Jednoduše sáhněte po přírodních prostředcích, které velmi dobře pomohou. Kurkuma, zázvor a kokosové mléko vytváří skvělou protizánětlivou kombinaci, jež je vhodná před spaním. Tento nápoj zlepšuje trávení, mírní kyselý reflex a pomáhá při pálení žáhy.

Všechny tyto problémy je možno řešit přírodně, bez použití chemie a chemických látek. Představíme si ty nejlepší z nejlepších. Nápoj z kurkumy, zázvoru a kokosového mléka vám pomůže vyřešit problémy s nafouklým břichem, a to ve velmi krátkém čase, což je přínosem. Jak jednotlivé přísady působí na naše zdraví?

Kurkuma – velmi účinná složka, obsahuje aktivní látky, které se jmenují kurkumin. Je přínosem pro mnoho zdravotních problémů, pomáhá léčit špatný metabolismus, špatný krevní oběh, bojuje s bakteriemi, s problémy se žlučníkem. Biologickou dostupnost a absorpci kurkuminu lze zvýšit přidáním černého pepře.

Zázvor – je další silnou složkou, která má velmi mnoho pozitivních přínosů, pomáhá s trávením jídla a kromě toho má další přínosy pro lidské zdraví.

Kokosové mléko – rovněž velmi účinná a skvělá přísada. Kokosové mléko obsahuje mnoho zdravých tuků a antimikrobiálních účinků, které mohou v konečném důsledku zabránit trávicím problémům. Právě to činí toto mléko populární u veganů.

Med – obsahuje aminokyseliny, enzymy, vitamíny a minerály. Ty jsou velmi užitečné pro lidské zdraví a pro zlepšení trávení. Díky tomu uklidňují podráždění trávicího systému.

Tento nápoj je tedy napěchován zdravými látkami, které pomáhají lidskému zdraví při trávení a problémech s trávicím systémem. Jak si tento jednoduchý nápoj vyrobit i doma?

Ingredience:

  • 1 lžička kurkumy
  • 2 šálky kokosového mléka
  • 1 kus kořene zázvoru, popřípadě 1 čajová lžička zázvorového prášku
  • 1 lžička surového a organického medu
  • ¼ čajové lžičky černého pepře

Instrukce:

Vezměte misku a dejte do ní všechny přísady kromě medu. Pečlivě promíchejte, nalijte do hrnce., v něm směs zahřejte. Vařte při nízké teplotě po dobu pěti minut. Nechejte trochu ochladit, přidejte med. Váš nápoj je připraven ke konzumaci. Pijte jej, dokud je ještě teplý.

Jde o nápoj, který je velmi jednoduchý na přípravu a svými skvělými účinky pomáhá řešit mnoho problémů se žaludkem nebo špatným dechem. Doporučujeme konzumovat hodinu před spaním. Probudíte se dostatečně odpočinutí a plní energie!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button