Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Kokosový olej – kde jej používat pro krásu?

O kokosovém oleji se toho napovídalo už opravdu mnoho. Hovoří se o něm jako o malém zázraku v kelímku. Můžete jej využívat v mnoha ohledech, pro smažení palačinek, pro hydrataci těla, pro lepší funkci vlasů. Funguje v mnoha ohledech a stále se objevují nové a nové možnosti, kde můžete kokosový olej použít.

Kde může působit?

Kokosový olej vyživuje kožní buňky a chrání před nebezpečnými UV zářeními, zvlhčuje vlasy, dodává jim sílu. Jeho použití je opravdu široké a rozšířené. Má velmi dobré funkce, co se týče hubnutí, zjemňování pokožky a podobně. Ve spoustě výrobků najdete příměs kokosového oleje. Je důležité také použít 100% kokosový olej, takže kromě ceny se dívejte také na to, co obsahuje. Některé mohou být upraveny, tedy přidávají se do nich látky a podobně.

Kokosový olej má vysoký obsah vitamínu E, což je jeden z primárních vitamínů, které přispívají ke krásné a zářivé pokožce. Zlepšuje tak nejen vnější vzhled pokožky, ale také přispívá k hojení nebo léčbě poškozených buněk. Kde všude může kokosový olej pomoci? Jak skvěle pomáhá? To se dozvíte v následujících řádcích.

Pomáhá kožním nemocem

Studie ukazují, že kokosový olej může být použit k lepšímu hojení podráždění pokožky a to včetně dermatitidy nebo abnormálně suché pokožky. Pomáhá obnovit zjizvenou pokožku do původního stavu.

Brání zánětu

V jedné ze studií se ukazuje, že kokosový olej má velké protizánětlivé schopnosti a pomáhá také redukovat zánět. Akné bývá často spojené se zánětem, takže budete-li používat kokosový olej, můžete omezovat výskyt akné.

Léčí spáleniny

Tento olej může zvýšit produkci kolagenu a zlepšuje také stav antioxidantů v těle. Zvyšuje se také hojení popálením na pokožce, podporuje to zdravý růst vlasů. Navíc kokosový olej má antimikrobiální vlastnosti, takže snižuje riziko infekce.

Brání infekci

Kokosový olej má antimikrobiální vlastnosti, což účinně brání růstu škodlivých mikroorganismů, které vedou k bakteriálním či plísňovým infekcím ve vlasech nebo na pokožce. Může to mít vliv na atletickou nohu nebo celulitidu.

Odstraňuje make-up

Kokosový olej je jedním z nejúčinnějších přírodních odstraňovačů make-upu a umí si poradit dokonce i s voděodolnou řasenkou. Na bavlněný tamponek aplikujte kokosový olej a očistěte s ním obličej. Poté je dobré propláchnout pokožku vodou, protože kokosový olej může ucpávat póry, když je ho hodně.

Chrání vlasy před chlórem

Kokosový olej pomáhá vlasům proti chlóru. Chrání vlasy před drsnými chemikáliemi a brání tak vysychání. Vlasy díky tomu zůstanou měkké a hedvábné.

Pomáhá proti lupům

Dvě čajové lžičky kokosového oleje vmasírujte do čistých vlasů což zabrání lupům a pomůže je vyléčit. Navíc bude hydratovat pokožku hlavy. Vlasy zakryjte koupací čepicí a nechejte působit dvacet minut. Následně propláchněte a umyjte šamponem. Používejte dvakrát až třikrát týdně či podle potřeby.

Pomoc pro zuby

Převalování oleje je v poslední době hodně v kurzu. I když se to může zdát nepříjemné, údajně to má opravdu spoustu skvělých přínosů pro zdraví. S touto metodou můžete čistit zuby, můžete odstraňovat bakterie a dokonce se také tímto zuby bělí. Pro převalování oleje použijte kokosový olej.

Přírodní balzám na rty

Kokosový olej umí uklidnit popraskané rty, ale jde také o netoxický a bezpečný způsob, jak pečovat o své rty. Dejte si trochu kokosového oleje do malé nádobky a mějte vždy u sebe.

Krém na holení

Kokosový olej je také skvělou alternativou pro holení pokožky. S pomocí teplé vody ohřejte kokosový olej a použijte při holení. Nezanechává nohy podrážděné, zvláčňuje je. Jde o skvělou alternativou k toxickým krémům a gelům na holení.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button