Spolupráce

Zima není překážkou, lyže a další sporty čekají!

V létě většina lidí sportuje více, protože hezké počasí a sluníčko prostě lákají k fyzické aktivitě. Ani v zimě bychom se jí však neměli vzdávat, existuje celá řada možností. Ne ke všem potřebujete sníh nebo drahé vybavení.

Jsou sporty, které lze provozovat celoročně – typicky všechny indoorové sporty, a pak také třeba běhání. Při běhání si ovšem dejte dobrý pozor na obuv. Ideální je drsná podrážka, jež nebude v blátě či sněhu klouzat. Při námraze raději neběhejte.

Nejen lyže se dají provozovat na sněhu

Některé sjezdovky v ČR jsou v provozu, takže chcete-li se vydat na klasické lyže, máte možnost. Také běžky jsou možné v horských oblastech. V posledních letech se ovšem stávají čím dál populárnějšími alternativní sporty na sněhu. Jezdit na označené sjezdovce už lidi nebaví.

Trendem jsou skialpy, což jsou v podstatě lyže ve volném terénu. Místo sjezdovky se proháníte tam, kde se vám zlíbí, i lyže jsou tomu přizpůsobené. Tento sport je vhodný pro fyzicky zdatné a pro ty, co se nebojí trochu zapotit, protože tentokrát vás nahoru nevyveze sjezdovka.

Naučte se konečně na snowboardu

Jízda na snowboardu vypadá zatraceně dobře, tak se do ní konečně pusťte! Podle mnohých je ještě jednodušší než klasické sjezdové lyže, protože se prostě jenom nakláníte. A snowboard se dá samozřejmě využívat i v terénu, alternativou ke skialpám je tzv. splitboard.

Na sáňky a boby nejste nikdy staří

A pokud si chcete užít trochu legrace, vždycky se můžete vydat na kopec na sáňky nebo na lyže. Jestliže se stydíte, vydejte se za tmy, avšak v mnohých lyžařských areálech jsou přímo vyhrazené oblasti pro sáňkování a bobování. A nemyslete si, nechodí tam pouze děti.

Domácí cvičení

Když bude počasí skutečně takové, že by ani psa nevyhnal, vždycky máte možnost zacvičit si doma. Pusťte si video na YouTube a zacvičte si s ním. Třeba pokaždé něco jiného – zumbu, jógu, pilates, silové cvičení. Internet je plný videí.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button