Spolupráce

Poruchy erekce mají řešení. I vaše erekce bude pevná jako dřív

Poruchy erekce patří u mužů k obtížím, o nichž se příliš nemluví. Může se tak zdát, že trápí jen menšinu z nich. Skutečnost je však zcela jiná a slabou erekci je potřeba ihned řešit.

Jak definujeme poruchu erekce?

Selhání erekce při pohlavním styku není automaticky poruchou erekce. Nedostatečná pevnost penisu je stav, jímž trpí někdy během života téměř každý muž. To ale nemusí značit trvalý problém.

Jak se projevují poruchy erekce?

Jako poruchu můžeme takový stav definovat, pokud k nedostatečné erekci, která neumožňuje uspokojivý pohlavní život, dochází opakovaně a dlouhodobě. Jde o stav, kdy muž není schopen erekce dosáhnout vůbec, případně ji nedokáže v uspokojivé kvalitě po náležitě dlouhou dobu udržet.

Porucha erekce trvá déle než 6 měsíců

Definice stanovují, že se o definitivní poruchu erekce jedná až ve chvíli, pokud se s ní muž potýká déle než 6 měsíců. Teprve poté je takový stav možné označit jako erektilní dysfunkci.

Kdo trpí poruchami erekce?

Zhoršení poruch erekce přichází primárně s věkem, nemocemi a nezdravým způsobem života. Ve věkové kategorii nad 50 let se s poruchou erekce potýká více než 50 % všech mužů.

I mladší muži by měli zpozornět

Ani mladší muži nejsou v otázce poruch erekce výjimkou. Konkrétně v tuzemsku podle dostupných údajů trpí dokonce více než polovina mužů ve věkové skupině mezi 35 a 65 lety nějakou formou erektilní dysfunkce.

Jaké jsou příčiny poruch erekce?

Poruchy erekce lze rozdělit na primární a sekundární. Primární porucha je definována jako ta, která se objevuje už na počátku pohlavního života. Obecně má horší prognózu než poruchy charakteru sekundárního.

Poruchy erekce psychogenní a organické

Dále je potřeba rozlišit samotné příčiny rozvoje poruch erekce. Nejčastěji se setkáte se dvěma základními kategoriemi, a to s poruchami psychogenními a organickými.

Častější jsou podle expertů příčiny psychické. Může za ně hektický životní styl, neustálý stres, nedostatek odpočinku, ale i partnerské problémy.

Příčiny poruch erekce organického rázu

Zanedbatelné ovšem nejsou ani příčiny organické. Na erekci má výrazný vliv hlavně stav a průchodnost cév. Proto lékaři za jednu z nejčastějších příčin označují aterosklerózu, a tedy kornatění tepen. K dalším onemocněním, které může doprovázet porucha erekce, se řadí diabetes, vysoký cholesterol nebo zvýšený krevní tlak.

Jakým způsobem lze poruchy erekce řešit?

Léčba erektilní dysfunkce, ostatních poruch erekce a podpora erekce se odvíjí od příčiny. Mnohdy si muž může pomoci zcela sám změnou životního stylu. Sem můžeme zahrnout úpravu životosprávy, konzumaci pestré a vyvážené stravy obsahující potřebné množství vitamínů a minerálů, omezení alkoholu a kouření, dostatek pohybu, ale i spánku.

Partnerské soužití má na erekci velký vliv

Samostatnou kapitolou jsou zmiňované vztahy. Jestliže muž na řešení problému nestačí vlastními silami, dobré výsledky v tomto směru vykazuje psychoterapie, ať už individuální nebo párová.

Léky vám podají pomocnou ruku

Muž může využít pomoc moderní medicíny a nechat si předepsat vhodné léky na erektilní dysfunkci. V krajním případě, kdy ostatní pomoc selže, se pak jako řešení nabízí voperování protéz do penisu. Ne všichni muži však chtějí svou situaci s lékařem konzultovat.

Úspěšnost léčby poruch erekce je vysoká

Poruchy erekce jsou naštěstí poměrně dobře řešitelné a úspěšnost léčby lékaři odhadují až na 90 %. Byť na erektilní dysfunkci není prakticky nic výjimečného a není důvod se za ni stydět, pro muže jde o intimní téma, kvůli kterému obvykle nechtějí jít do ordinace, kde by se svěřili odborníkovi (sexuolog, androlog).

S erekcí se spolehněte i na sílu přírody

Pacienti se tak snaží svou situaci řešit sami. A v mnoha ohledech to skutečně stačí. Současný trh poskytuje relativně širokou škálu doplňků stravy pro podporu erekce a přírodních preparátů, které s erekcí mohou pomoci.

Podpora erekce a zmírnění poruch pomoci doplňků stravy je moderní, ale také zcela běžný způsob, jak muži zlepšují své sexuální schopnosti a zachraňují své milostné vztahy. Spolehněte se na jejich bezpečné účinky. Ze seznamu pod odkazem níže si určitě vyberete.

Vyzkoušejte volně dostupné doplňky stravy pro podporu erekce

Doplňky jsou nejčastěji pilulky, tobolky, tablety nebo nápoje pro podporu erekce. Doplňky nejsou léky, protože nemají léčivé, ale zato podpůrné a stimulační účinky na erekci. O podporu erekce se v nich starají nejčastěji extrakty z podpůrných rostlin, vitamíny a minerály v různých poměrech.

Tyto doplňky jsou zcela bezpečné a bez nežádoucích vedlejších účinků. Současně jsou dostupné bez lékařského předpisu. Užívají se 30 minut až hodinu před sexem. Zapíjí se čistou vodou a do hodiny máte jistotu silné erekce, dlouhé výdrže a dokonalého uspokojení partnerky.

Pod odkazem výše najdete řebříček nejsilnějších doplňků pro podporu erekce na českém trhu. 

Zdroj náhledových obrázků: Canva.com, eMarkest

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button