Spolupráce

Jak vybrat správně rostlinný protein?

Živočišný protein nejčastěji vyrobený z mléčné syrovátky asi není potřeba představovat. Ovšem postupně ho začínají zastiňovat rostlinné proteiny.

Doba, kdy byly proteiny považovány za látky podobné steroidům, které našemu tělu mohou pomoci budovat svalovou hmotu na úkor našeho zdraví, jsou naštěstí ty tam. Dnes už se snad nenajde nikdo, kdo by jejich přínos na lidský organismus zpochybňoval. Proteiny konzumujeme i v běžné stravě v dostatečné míře, ovšem v některých chvílích nám ho mohou pomoci doplnit právě proteinové nápoje. Získat samotnou bílkovinu z některých druhů rostlin, už je dnes vcelku jednoduché. Je ale skutečně možné, aby rostlinné bílkoviny účinkovaly stejně jako ty živočišné? Přejete si hrachový protein nebo třeba ten vyrobený ze sóji či konopí? V dnešní době už standard, za který si však ještě stále musíte připlatit.

Živočišné proteiny jsou dnes velmi oblíbeným doplňkem pro aktivně smýšlející muže i ženy. Jedná se navíc o vcelku snadnou, rychlou a i relativně levnou pochutinu s přidanou hodnotou. Ovšem jak je tomu v případě rostlin? I ta nejsympatičtější rostlina ještě nemusí obsahovat dostatečné množství bílkovin, aby plnohodnotně nahradila syrovátkový protein. Pojďme si teď představit některé rostlinné proteiny a říci si více o jejich složení, benefitech nebo nevýhodách.

  1. Sójový protein – jednička mezi proteiny

Pokud hledáte nejvíce dostupný rostlinný protein, je to jistě ten vyrobený ze sóji. Díky svému zastoupení jednotlivých aminokyselin se hravě může porovnávat s klasickými syrovátkovými proteiny. Ovšem musíte se přenést přes typickou chuť sóji, případně sáhnout po ochucené variantě.

  • Hráškový protein – skvělá alternativa k živočišným proteinům

Ne jenom hrášek, ale luštěniny celkově patří mezi výborné alternativy, co se týče syrovátkových proteinů. Luštěniny obsahují vysoký podíl esenciálních aminokyselin, což jsou látky, které v rostlinné stravě často hledáme jen stěží. I v tomto případě si budete muset zvyknout na zvláštní chuť proteinu.

Nyní již tedy víte, co taková optimalizace pro vyhledávač obnáší. A vsadíte-li na společnost SEOlight, dočkáte se přesně toho, co je vám v podnikání na internetu zapotřebí.

Zdroj náhledových obrázků: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button