Spolupráce

Hladká pokožka snadno a bezbolestně! Nejlepší metodou je laserová epilace

Mnoho žen touží po krásné a hladké pokožce bez chloupků. Jenže dosáhnout jí bez každodenního zápasu se žiletkou je poměrně obtížné. Navíc ani pravidelné holení nemusí být řešením kvůli možnému zarůstání chloupků a nepěkným pupínkům. Existuje tedy nějaká ideální cesta?

Věříme, že odpovědí může být laserová epilace. Tato efektivní metoda spolehlivě nahradí žiletky, holící strojky, vosk i depilační pastu. Díky jejím účinkům se můžete z hladké pokožky těšit až po dobu několika týdnů či měsíců.

Jak laserová epilace funguje?

Laser je vlastně světelný paprsek, který proniká do chloupku, kde se váže na pigmentové barvivo. Vzniklé teplo poté dojde až ke kořínku, který zničí. Takový chloupek už poté nevyroste. Odstranění chloupků laserem proto vyžaduje několik sezení, aby byla postupně zasažena většina chloupků a bylo možné dosáhnout skutečně hladké pokožky. Následně už je nutné docházet jen na udržovací ošetření asi dvakrát do roka, kdy se obnovuje původní kvalita ošetření.

Hodí se i pro vás?

Platí, že laserová epilace se hodí skoro pro každého. Rozhodně není jen pro ženy, ale vyhledávají ji často i muži, kteří trpí nadměrným ochlupením. Jediným omezením mohou být některé kožní nemoci, jako například ložisková hypertrichóza. Menší efekt je také patrný u zákazníků s velmi světlými chloupky, které obsahují malé množství melaninu. 

Trvalé odstranění ochlupení je možné uskutečnit prakticky na jakékoliv partii těla. Typicky se jedná o oblast nad horním rtem, bradu, podpaží, třísla nebo lýtka. Muži si nechávají epilovat také záda, krk či hrudník. Problém není ani s epilací intimních partií, čímž se mimo jiné zbavíte nepříjemného zarůstání chloupků.

Jak probíhá ošetření?

Pokud má mít epilace skutečně kýžený efekt, je nutné zpočátku ošetření 4x – 6x opakovat v intervalu přibližně 4 týdnů. Je to proto, že vlasovou cibulku je možné úspěšně zničit pouze tehdy, když je chloupek ve své růstové fázi. V této fázi je ale obvykle jen asi 30 % – 40 % chloupků, proto je nutné opakování, aby byly postupně zasaženy všechny chloupky.

Někteří lidé mají také velké obavy z bolestivosti ošetření. To je samozřejmě značně individuální věc. Je možné, že někdo bude cítit štípání či pálení, které nemusí být zrovna příjemné, ale málokdy se skutečně jedná o bolest, kterou nelze snést. Navíc většina salónů pracuje s lasery, které pokožku zároveň chladí, a tím nepříjemné pocity zmírňují. V případě, že by bylo ošetření skutečně velmi nepříjemné nebo se jednalo o citlivá místa, je možné použít znecitlivující krém.

Na co se připravit?

Je dobré si uvědomit, že laserovou epilaci není vhodné provádět během letních měsíců. Jde zejména o sluneční paprsky, které mohou ošetřenou kůži podráždit, ale také na ní způsobit nežádoucí pigment. Na zákrok je vhodné se připravit tak, že se 4 týdny před zákrokem budete pouze holit a chloupky nevytrhávat. Před ošetřením je nutné se dohladka oholit. Epilace trvá přibližně 10 až 60 minut v závislosti na rozsahu ošetřovaného místa.

Následně je dobré se po ošetření chránit před sluncem, ideálně tedy nosit pokožku zahalenou, nebo používat ochranný krém s vysokým UV faktorem.

Jsou nějaká rizika?

Jsou velmi nízká a většinou hrozí pouze tehdy, pokud není klient dobře informovaný nebo nedodržuje stanovená opatření. Asi nejběžněji se stává, že klienti nejsou spokojeni s výsledkem. Na vině ale není neodbornost ošetření, ale spíše nedostatečná pigmentace chloupků, které laser neumí zasáhnout. Proto se světlým lidem tento způsob vůbec nedoporučuje, aby nedošlo ke zbytečnému zklamání. Dalším možným rizikem je hyperpigmentace, která je ale nepravděpodobná, pokud bude dodržen postup před a po ošetření. Více informací o možnostech epilace a ceně najdete na webových stránkách SKIN CARE Liberec.

Zdroj náhledového obrázku: Unsplash

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button