Spolupráce

Tlakoměr, co pozná srdeční arytmii? HARTMANN Veroval compact+connect

Proč si pořizujeme tlakoměr? No jasně, aby měřil krevní tlak. Ale kvalitní tlakoměry toho umí mnohem víc – upozorní na poruchu srdečního rytmu, nebo fibrilaci síní.

Co je to srdeční arytmie?

Srdeční arytmie je termín používaný pro popis jakékoliv nepravidelnosti v srdečním rytmu, kdy srdce buď bije příliš rychle, příliš pomalu, nebo nepravidelně. Tato nepravidelnost je způsobena problémy s elektrickými impulsy, které řídí kontrakce srdce. Symptomy mohou zahrnovat bušení srdce, závratě, dušnost nebo dokonce mdloby, ale někdy arytmie probíhá bez jakýchkoliv příznaků. Arytmie může být zcela neškodná, ale v některých případech může signalizovat vážnější stav, který vyžaduje léčbu.

Co je to fibrilace síní?

Fibrilace síní, často označovaná jako AFib, je specifický typ srdeční arytmie, který se vyznačuje chaotickým během elektrických impulsů v síních (horních komorách) srdce. Tento stav vede k nepravidelnému a často abnormálně rychlému srdečnímu rytmu. AFib může zvyšovat riziko vzniku srdečního selhání, mozkové mrtvice a dalších srdečních komplikací. Léčba se může lišit – od léků, které regulují srdeční rytmus nebo zabraňují tvorbě krevních sraženin, až po invazivnější zákroky, jako je katetrizace nebo chirurgické procedury, s cílem obnovit normální srdeční rytmus.

Jak odhalit srdeční arytmii a AFib s domácím tlakoměrem?

Abyste odhalili nepravidelnost srdečního rytmu, nebo dokonce fibrilaci síní, nemusíte docházet na měření do ordinace. Nová řada „černých“ tlakoměrů HARTMANN Veroval compact+ connect vás upozorní na riziko AFib i v domácím prostředí, abyste pak mohli případně vyhledat odbornou pomoc.

Černé tonometry HARTMANN Veroval compact+connect najdete na trhu ve 3 variantách – klasické variantě pro měření na paži bez adaptéru, nebo s adaptérem, a také jako zápěstní tlakoměr, který je menší a hodí se třeba na cesty. Tlakoměr vychází z nejnovějších vědeckých poznatků a využívá maximálně přesnou metodu 3fázového měření. Samostatně můžete ukládat měření až pro 2 osoby, tlakoměr se snadno ovládá a má dobře čitelný displej. Chytrá manžeta s technologií Comfort Air zajistí, že si tlak změříte správně a pohodlně. Speciální ikona na displeji vždy ukáže, jestli máte manžetu dobře nasazenou a jste dostatečně v klidu.

Vedle zákazníků s hypertenzí a poruchami srdečního rytmu chválí nový typ tlakoměru HARTMANN Veroval také Evropská a Německá společnost pro hypertenzi. Výrobce na něj dává 3letou záruku.

Sledování tlaku a výsledků v čase s aplikací Veroval medi.connect

Své výsledky můžete pravidelně sledovat a vyhodnocovat v aplikaci Veroval medi.connect, a to klidně na mobilu nebo tabletu. Můžete je také e-mailem sdílet se svým lékařem. Výsledky měření jednoduše nahrajete do aplikace a můžete procházet přehledné grafy, sledovat vývoj nebo si výsledky vytisknout.  Do aplikace jdou přidat i informace o lécích, které užíváte, nebo si můžete nastavit upomínky na časy měření. Aplikace je dostupná pro Android i iOS a stáhnete ji zdarma na App store a Google Play.

Měřte si svůj tlak s pokročilými tlakoměry HARTMANN Veroval a sledujte zároveň i pravidelnost svého rytmu. Tlak je totiž jedním z hlavních indikátoru zdravotního stavu.

Zdroj fotografií: HARTMANN RICO a.s.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button