Spolupráce

Aknózní pleť vyžaduje specifickou péči – víme, jak na to!

Akné je běžné kožní onemocnění, které postihuje lidi všech věkových kategorií a může být zdrojem frustrace, nepohodlí, ale i nízkého sebevědomí. Správnou péčí o pleť a vhodným životním stylem však můžete akné účinně zvládnout a zlepšit vzhled aknózní pleti.

Jemné, ale účinné čištění

Základem péče o pleť s akné je šetrné čištění pleti. Používejte jemný čisticí prostředek bez parfemace a myjte si obličej dvakrát denně – jednou ráno a jednou večer před spaním. Vyhněte se drsným peelingům nebo abrazivním čisticím nástrojům, protože ty mohou akné zhoršit tím, že pokožku podráždí.

Vyhněte se nadměrnému mytí

Udržování čistoty obličeje je sice zásadní, ale nadměrné mytí může zbavit pokožku přirozených olejů a vést k jejímu nadměrnému vysušení, což může akné zhoršit.

Vybírejte nekomedogenní produkty

Při výběru produktů péče o pleť a make-upu volte ty, které jsou označeny jako „nekomedogenní“. U těchto výrobků je méně pravděpodobné, že budou ucpávat póry a přispívat k výskytu akné. Vždy zkontrolujte seznamy složek, zda neobsahují potenciální dráždivé nebo póry ucpávající látky. Na pupínky, které již vykoukly na povrch, se hodí speciální péče na aknózní pleť Drying Lotion, která pupínek ošetří, jemně vysuší a napomůže rychlejšímu hojení bez jizev.

Pravidelně hydratujte

Navzdory běžné mylné představě potřebuje pleť se sklonem k akné také dostatečnou hydrataci. Proto pravidelně používejte nekomedogenní hydratační krém bez obsahu oleje.

Ochrana před sluncem

Chraňte svou pokožku před škodlivým slunečním UV zářením používáním širokospektrálního opalovacího krému s ochranným faktorem SPF 30 nebo vyšším. Některé léky na akné mohou zvýšit citlivost pokožky na slunce, proto je ochrana před sluncem obzvláště důležitá.

Vyhněte se škrabání a mačkání

Odolejte nutkání mačkat projevy akné. Narušení pleti vede k jizvení, infekci a šíření bakterií způsobujících akné. Místo toho nechte akné přirozeně zahojit nebo použijte vhodné přípravky na ošetření pupínků.

Zdroj náhledové fotografie: Pixabay.com

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button