Spolupráce

Hericium – zázračná houba, která slibuje pevné zdraví

Korálovec ježatý (Hericium), je také známý pod lidovým názvem lví hříva nebo anglicky lion’s mane.  Jde o jedinečnou houbu s bohatým obsahem živin, která slibuje řadu účinků pro vaše tělo i mysl. Tato houba typicky roste na odumírajících kmenech listnatých stromů a její účinky jsou dobře známé již po staletí.

Hericium nabízí úžasné benefity

Korálovec ježatý je především úžasnou zásobárnou vitamínů a minerálů. Obsahuje vitamíny skupiny B, které vám pomohou především upevnit váš imunitní systém a podpořit nervovou soustavu, dále pak vitamín D, ale i minerály, jako jsou hořčík, vápník, fosfor či draslík. Mimo to je oceňovaným zdrojem betaglukanů, proteoglykanů a aminokyselin, které mají pozitivní vliv také na psychiku, zejména odolnost vůči stresu a napětí.

Využijte jeho účinky na tělo i mysl

Podle tradičního léčitelství má korálovec ježatý neboli hericium široké spektrum pozitivních účinků na lidský organismus:

  • Funguje jako silný antioxidant, a tedy chrání před oxidativním stresem a zvyšuje odolnost organismu.
  • Užívá se také k podpoře trávení, jelikož zklidňuje žaludek a harmonizuje trávicí procesy.
  • Zmírňuje stres a vnitřní napětí.
  • Podporuje tvorbu myelinu, což je látka nezbytná pro správné fungování mozku a nervové soustavy – zejména pozitivní vlivy má pak na paměť a soustředění.

Kde hericium pořídíte?

V dnešní době můžete hericium snadno koupit jako doplněk stravy v různých formách. Na trhu najdete kapsle, prášek či extrakty v tekuté formě. Kapsle snadno zapijete vodou, prášek zase můžete bez potíží přimíchat do oblíbeného jídla či nápoje. Nabídku kvalitních produktů najdete také na notino.cz, kde si snadněji vyberete i podle dostupných uživatelských recenzí.

Ačkoliv je hericium velkým pomocníkem, je potřeba jako u každého doplňku stravy zdůraznit dodržování doporučeného dávkování. Předejdete tak možným vedlejším účinkům, jako jsou trávicí potíže nebo alergické reakce.

Zdroj foto: Freepik.com

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button