NávodPéče o tělo

Krásné a zdravé nehty? Jde to! Stačí aplikovat tyto ingredince

Mít zdravé nehty není jen o pocitu krásy, a už vůbec to není něco, z čeho mohou mít užitek pouze ženy. Mnoho úspěšných podnikatelů dokonce chodí na manikúru a vědí proč! Pravda totiž je, že vzhled nehtů může mít veliký dopad na udělení dobrého prvního dojmu. Zvažte toto? Potřásli byste si raději rukou s někým, kdo má čisté, zdravě vypadající nehty, nebo s někým, jehož nehty jsou polámané, podivně zabarvené, nebo jinak nesympaticky vypadající?

Samozřejmě, že pokud si nemusíte lámat hlavu s děláním dojmu na výše postavené lidi jako součást vaší denní rutiny, péče o vaše nehty může jednoduše být o dobrém pocitu a vzhledu, pro vaši radost a potěšení.

Prostudujte si následující seznam domácích léčebných metod, abyste se naučili, jak dosáhnout zdravých a krásně vypadajících nehtů, za použití jednoduchých ingrediencí. Mnoho z nich už jistě budete mít i doma po ruce, tak proč to nezkusit?

Potraviny, které posilují růst nehtů

Bílkoviny

Nehty jsou složené skoro úplně z vláknité bílkoviny keratinu. Tudíž, aby rostly silnější a zdravější, budete se muset ujistit, že váš jídelníček zahrnuje vysoce kvalitní jídla bohatá na bílkoviny jako je libové maso, vejce, tmavá listová zelenina, ryby, luštěniny, ořechy a semena. Dalším excelentním zdroje jsou mléčné produkty a mléčné alternativy – mandlové či sójové mléko a výrobky z nich.

Rajčata

Rajčata jsou jedním z nejlepších zdrojů nehty posilujících vitamínů A a C. Stejně jako přírodní forma vitamínu B7 (také známé jako Biotin), který je nezbytný pro zdravé vlasy, pokožku, a nehty. Dejte si sklenici organického rajčatového džusu každé ráno na nastartování vašeho dne, abyste získali více energie. Přidejte několik plátků rajčat do salátů a do obložených chlebů, zahrňte je ve více pokrmech ať už s těstovinami nebo ve formě omáčky. Vaše nehty vám za to poděkují!

Kopřivový čaj

Kopřivový list – prastaré přírodní léčivo s velikým spektrem využití včetně na růst delších, silnějších, a zdravějších vlasů a nehtů. Je bohatý na minerály, které vaše tělo potřebuje na vytvoření nové nehtové tkáně. Nechte vylouhovat dvě až tři čajové lžičky sušené kopřivy v hrnku horké vody po dobu asi deseti minut, abyste vytvořili tento čaj. Podle chuti můžete přidat přírodní ochucovadlo a vychutnat si jednou denně tento nápoj pro silnější nehty.

Přeslička rolní

Další bylina známá svou schopností podpořit silnější, zdravější růst nehtů, je přeslička rolní. Stejně jako kopřivový list, přeslička obsahuje vysokou koncentraci nehty posilujících vitamínů a minerálů. Vytvořte z ní čaj vylouhováním ½ až 1 čajové lžičky sušené přesličky rolní v hrnku horké vody po dobu alespoň deseti minut. Ochuťte dle chuti a pijte každý den, pro nejlepší výsledky.

Povrchové prostředky pro zdravé nehty

Olivový olej a citrónová šťáva

Olivový olej je jedním z nejlepších hydratujících prostředků na nehty (plus také na pokožku a vlasy). Citrónová šťáva obsahuje antioxidant vitamín C, který chrání nehty, odstraňuje skvrny, a podporuje růst silnějších nehtů. Na výrobu vyživující nehtové lázně, jednoduše smíchejte tři části olivového oleje s jednou částí citrónové šťávy. Zahřejte těsně nad tělesnou teplotu, poté do lázně ponořte špičky prstů na deset minut. Tento proces opakujte denně, pro nejlepší výsledky.

Pivo

Přestože to může znít jako podivná rada, vyzkoušejte namočit vaše nehty do piva, abyste je posílili. Pivo obsahuje množství minerálů, které jsou známé tím, že vyživují a posilují nehty. Smíchejte 2 části piva s 1 částí teplého olivového oleje a 1 části jablečného octa. Namočte nehty na 10–15 minut. Opakujte jednou až dvakrát týdně, pro zdravé a krásné nehty.

Sůl z mrtvého moře

Sůl z mrtvého moře obsahuje přírodně přes dvacet přínosných minerálů. Většina z nich je efektivní pro zlepšení nehtového zdraví. Zkuste rozpustit jednu nebo dvě polévkové lžíce soli z mrtvého moře v malé misce s teplou vodou. Přidejte pár kapek hydratujícího oleje (olivový olej, tekutý vitamín E, nebo olej z lněného semínka). Volitelně můžete přidat pár kapek citrónového, levandulového, nebo rozmarýnového éterického oleje. Namočte nehty na 10 až 15 minut a poté opláchněte vlažnou vodou. Vysušte a dokončete aplikací přírodního hydratačního prostředku. Opakujte až třikrát týdně, pro silnější a zdravější nehty.

Tekutý vitamín E

Další vysoce účinný přírodní hydratační prostředek pro zdravé nehty, je tekutý vitamín E. Může být použit jak zevně, tak orálně ve formě kapslí. Vmasírujte vitamín E na nehty a kůžičky okolo nich, po alespoň pět minut každou noc před spaním. Po cca dvou týdnech byste si měli povšimnout velkého rozdílu v růstu, síle a vzhledu vašich nehtů.

Pro zdravé a silné nehty můžete ještě vyzkoušet kokosový olej a jablečný ocet. Tyto dvě ingredience asi nejsou žádným překvapením, protože jejích všestranné využití léčí snad vše vůbec pomyslitelné.

Zdroj
Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button