KrásaPřírodní léčbaZdravé tipy

Mastná pleť vyžaduje speciální péči. Vyhněte se těmto chybám a objevte její krásu

Zbavit se mastné pleti nebo dostat produkci mazu alespoň trochu pod kontrolu nemusí být tak snadné, jak by se mohlo zdát. Matující krémy ne vždy fungují a u jiných prostředků zase snadno dochází k přesušování pleti, což ve výsledku vede k jedinému – větší produkci mazu. A tak tento koloběh běží stále dokola a dokola. Jste už frustrovaní a chcete konečně najít řešení? V prvé řadě zjistěte, zda neděláte některé z následujících typických chyb. Co se na první pohled může zdát jako skvělý nápad, nemusí vždy fungovat tak, jak si představujete. Přestanete-li dělat tyto chyby, uděláte určitě správný první krok k lepší a hezčí pleti.

Přílišné mytí

Známe to všichni. Stačí, aby bylo trochu tepleji nebo abychom se lehce zapotili a celý náš obličej je mastný jako bychom ho natřeli olejem. Je velmi těžké odolat pokušení okamžitě běžet k umyvadlu a obličej si pořádně umýt. Ale ve skutečnosti je to to nejlepší, co můžete pro vaši mastnou pleť udělat. Časté mytí pouze bere pleti hydrataci a ta se brání tak, že produkuje stále více a více mazu. Je to nekonečný koloběh a vy musíte být první, kdo z něho vystoupí.

Odborníci říkají, že byste si neměli obličej mýt více než dvakrát nebo třikrát denně. Když zvážíme, že jednou to uděláme ráno, jednou večer, tak pak už nám zbývá jen jedno opláchnutí denně. Jak jste na tom vy? Dodržujete toto pravidlo?

Zanedbávání hydratace

Hydratační krém nepatří pouze na suchou pokožku. Naopak, mazat by se jím měli všichni od těch s problematickou pletí, přes normální a citlivou až po zralou a suchou pleť. Jsou různé druhy hydratačních krémů s různým složením a možná budete muset chvíli hledat, než najdete takový, který sedne vašemu typu pleti. Ale tato časová i finanční investice se vyplatí. Dostatečně hydratovaná pleť nepotřebuje produkovat tolik mazu, méně se na ní tvoří vrásky, působí zdravě a svěže. A to je přece to, co chcete.

Nezapomínejte také, že hydratace vychází i zevnitř. Nejde jen o tom, co si naplácáte na obličej. Pokud nebudete dodržovat dostatečný pitný režim, ani ten nejdražší krém vás nezachrání. Tak kolem pro skleničku a dejte si hned několik loků.

Pozor na slunce

Jak je to tedy s tím sluncem? Někteří jej doporučují, jiní jej zatracují. Slunce pleti dodává vitamíny a je například vhodné při léčbě některých kožních chorob. Mastné pleti vás však nezbaví. Problémem také často je, že na slunci musíme používat ochranné přípravky, které ale často bývají dost mastné a ucpávají póry. Pokud se chcete jít slunit, nezapomeňte na vhodnou SPF ochranu a volte spíše jemné fluidy než těžké opalovací krémy. Na slunci stravte maximálně půl hodiny a nikdy ne přes poledne.

S peelingem opatrně

Chcete-li se vyhnout ucpávání pórů, je peeling naprosto nezbytný. Ale neměl by se dělat více než jedenkrát týdně. Ve snaze urychlit čištění pleti jej někteří používají denně, ale to je chyba. Zadělávají si na poškození pleti a její přílišnou citlivost- Kůže si potřebuje tvořit přirozenou obrannou bariéru a my bychom to měli respektovat. Peeling tedy jen jedenkrát týdně a v jemné provedení.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button