Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Tento skvělý nápoj pomáhá proti ledvinovým kamenům

Říká se, že 1/10 lidí má v určitém bodě svého života problémy s ledvinami; tvoří se jim ledvinové kameny. Ledvinové kameny jsou v lékařském světě nazývané jako nefrolitiáza – tedy tvrdý krystalický kámen, který je v moči přirozeně přítomný. Zpravidla tato přítomnost nezpůsobuje žádné viditelné příznaky, dokud se však kameny nezačnou pohybovat z ledviny do zbytku močových cest. To pak je bolestivé.

Bránění v tvorbě ledvinových kamenů

Samozřejmě existuje celá řada způsobu, jak účinně zabránit ledvinovým kamenům. Můžete se obrátit na lékaře, nechat si pomoci medicínskou cestou. Ovšem nejdřív můžete vyzkoušet přírodní způsoby, které podporují tělo, jsou bez chemických látek a k tělu tím pádem velmi šetrné a jemné.

Jak bránit tvorbě ledvinových kamenů?

Jedním z nejúčinnějších způsobů, jak zabránit tvorbě ledvinových kamenů, je konzumace velkého množství vody a to zejména filtrované vody. Můžete si dávat také pozor na to, co konzumujete, držet se dál od potravin, které jsou bohaté na oxaláty a prokazatelně způsobují ledvinové kameny. Do této skupiny patří potraviny jako rebarbora, jahody, čokoláda, fazole (konzervované, čerstvé či vařené), řepa, špenát, ořechy.

Zázračný recept

Vyzkoušet také můžete tento jednoduchý recept, který pomáhá rozpouštět malé ledvinové kameny. Jde o skvělý recept, který si zamilujete. Poskytne vám jednu dávku pro podporu léčby ledvinových kamenů. Jak si tento jednoduchý a přírodní recept připravit?

Ingredience:

  • 1 citron
  • 1 jablko
  • 1 pomeranč
  • 4 plátky melounu
  • 4 ledové kostky

Postup:

Vezměte jablko a pomeranč, nakrájejte na kousky a dejte do mixéru. Přidejte z citronu a melounu čerstvě vymačkanou šťávu, kostky ledu a promíchejte, dokud nebude směs hladká. Tento nápoj se doporučuje pít ihned. Podávat jej můžete jednou až dvakrát denně.

Nejlepší je sáhnout po ovoci, které je organické. Skvěle funguje kyselina citronová, kterou najdete v citronech, pomerančích nebo jablku. Je vysoce účinná při rozpouštění ledvinových kamenů, zejména pak takových ledvinových kamenů, které se vytvořily nadbytkem oxalátů. Meloun je oproti tomu bohatý na vodu a draslík, což rovněž přispívá k rozpouštění ledvinových kamenů. Vyzkoušejte tento skvělý nápoj i vy!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button