OstatníPéče o těloPřírodní léčba

10 příznaků onemocnění plísní

Onemocnění plísní může být někdy až děsivé, podle Surviving Mold jde o formu tvořenou biotoxiny, které lidské tělo nemůže zpracovat. Když tyto biotoxiny vstoupí do těla, mohou v něm způsobovat zmatek, načež přináší řadu nepříjemných příznaků, které mají vliv na vaše tělo.

Nebezpečné a nepříjemné příznaky

Příznaky se mohou projevovat různě; u každého člověka je to individuální. Je však dobré znát nejznámější základní příznaky onemocnění plísní – díky tomu budete přesně vědět, že vaše tělo napadla tato nepříjemná nemoc. Toto plísňové onemocnění se velmi často špatně diagnostikuje, protože mnohé z příznaků mohou být podobné jako u alergie.

Některé formy tohoto onemocnění mohou způsobovat alergické reakce. Nepředpokládejte, že kýchání je způsobeno alergií, nemusí to tak být. Komplikace, které vycházejí z onemocnění plísní, mohou mimo jiné způsobovat sinusitidu, záněty plic nebo například astma.

Přinášíme vám 10 příznaků onemocnění plísní, které je dobré znát.

Kýchání

Mezi lidmi je kýchání naprosto běžným jevem, jestliže je venku chladno, nachladíte se, dostane se vám do nosu smítko prachu, něco vás svědí a podobně. To vše vyvolává kýchání. Způsobovat kýchání může řada věcí a problémů. Plísňové onemocnění se může zpočátku objevovat jako běžné nachlazení, alespoň co se příznaků týče, může vypadat jako alergická reakce. Plísně způsobují podráždění nosu a krku, což vás nutí kýchat.

Kašel

Vdechujete-li spóry plísní, dráždí to váš krk, a to následně způsobuje kašel, jelikož se tělo brání. Vystavení se plísním může způsobovat mnohé zdravotní komplikace, jako například pneumonie nebo bronchitida, což také vede ke kašli.

Dýchavičnost, sípání

Dýchavičnost je častým příznakem onemocnění plísní. Vdechování výtrusů plísní způsobuje podráždění a následný zánět, který se objevuje v průduškách, plicích nebo v hrdle. Zánět následně brání volnému proudění vzduchu, což má za následek dýchavičnost a sípání.

Vodnaté oči

Histaminy také mohou způsobovat vodnaté oči. Je to kvůli tomu, že histaminy jsou chemikálie v imunitním systému, které pracují na vyplachování alergenů z těla a dalších toxinů. V některých případech mohou histaminy vyvolávat vodnaté oči, aby se z těla odstranily alergeny.

Suchá a šupinatá pokožka

Alergická reakce na plísně může vést k zánětu a k podráždění pokožky. Je to kvůli imunitnímu systému těla, které je přecitlivělé na alergen. To je důvod, proč vystavení plísním může způsobovat kopřivku.

Bolest na hrudi

Plísňové onemocnění u mnoha jedinců vede k bolestem na hrudi. Bolest je často označována jako jakási těsnost na hrudi či, chcete-li tlak na hrudníku, a bolesti mohou být různé, od menších až po těžké a nepříjemné.

Dýchací potíže

Symptom, který se spojuje s dýchavičností a sípáním. S těmito příznaky jdou ruku v ruce také problémy s dýcháním. Jestliže trpíte astmatem, pak je nutné být opatrný. Vystavení plísním a plísňovému onemocnění může způsobit nejen problémy s dechem, ale také dušnost. A co víc, může se objevovat také až astmatický záchvat.

Svědění nosu, očí a krku

Plísně mohou spouštět produkci histaminu, a to může způsobovat různé reakce, například svědění nosu, očí nebo krku.

Jak snížit riziko onemocnění plísní?

Onemocnění plísní je velmi nepříjemné, níže uvádíme několik odborných tipů, které vám pomohou pomoci snížit toto riziko, a vy tak nebudete napadeni tímto onemocněním:

  • Používejte výfukové ventilátory
  • Zlepšujte tok vzduchu ve všem místnostech
  • Snižte vnitřní vlhkost
  • Jestliže jsou v domě nějaké praskliny, opravte je
  • Ujistěte se, že dešťová voda je dál od vašeho domu
  • Zabraňujte tvorbě plísní ve vašich koupelnách, prádelních prostorech a sklepích
  • Jestliže využíváte odvlhčovač, pak se ujistěte, že nádržku správně čistíte – ideálně dvakrát týdně, zabráníte tak usazování různých plísní

Tyto jednoduché kroky mohou snižovat hladinu vlhkosti, zvyšují tok vzduchu v místnosti, a to pomáhá snižovat riziko vzniku nemocí a dalších problémů, které se s plísní spojují.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button