Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Lék proti mnoha chorobám? Tento úžasný nápoj!

Také občas potřebujete lék, který by vám pomohl proti mnoha nemocem? Chcete účinný lék, který bude prospěšný pro vaše tělo? Pak sáhněte po přírodní metodě, přírodním léku. Ten účinkuje podobně jako různé léky, ale na rozdíl od nich neškodí lidskému tělu, zpravidla se neobjevují žádné nežádoucí účinky.

V hlavní roli med

Obecně se ví, jak účinný umí med být. Umí toho opravdu hodně, pomáhá zlepšit vytrvalost, snížit únavu svalů, jde o přírodní lék, který pomůže v boji s mnoha nemocemi; jednoduše je možno o medu říci, že je to skvělý přírodní lék. Jde také o vynikající zdroj vitamínů, minerálů, antioxidantů, flavonoidů. To vše pomáhá snižovat riziko chronických onemocnění, včetně nemocí srdce a třeba i rakoviny.

Med pomáhá léčit také žaludeční vředy, pomáhá s dalšími trávicími problémy. Med má antibakteriální a antifungální vlastnosti, které skvěle pomáhají proti bolesti v krku nebo při uklidnění kašle. Přinášíme vám 5 jednoduchých receptů, kde hraje hlavní roli med. Tyto nápoje můžete využít ke zlepšení vašeho celkového zdraví.

Citron a med

Jestliže máte problémy s nachlazením, doporučujeme vyzkoušet tento lék. Pomáhá uvolnit hleny, zklidňuje všechny formy podráždění.

Ingredience a pomůcky:

  • 1 šálek medu
  • 1 polévková lžíce citronové kůry
  • Čajové sáčky
  • Skleněná nádoba s víkem

Postup:

Ujistěte se, že citronová kůra byla strouhána z velmi dobře očištěného citronu. Tímto způsobem zabráníte vniku bakterií do medu. Citronovou kůru dejte do čajového sáčku (to vám pomůže poté odstranit citronovou kůru jednoduše). Poté vezměte dvojitý hrnec a nalijte do něj jeden šálek medu. Přidejte citronový čajový sáček na med. Ten zahřejte a následně nechejte asi 10 minut působit. Nyní přelijte med do misky, nechejte 10 minut vychladnout a následně vytáhněte citronový čajový sáček. Med přelijte do sterilizované nádoby a uzavřete.

Skořice a med

Skořice je skvělým zdrojem antioxidantů, je možno ji použít k léčbě mnoha problémů, například k léčbě cukrovky, kandidy, obezity, rakoviny, plísně nehtů, žaludeční chřipky, Alzheimerovy choroby, Parkinsonovy choroby a mnoho dalšího. Skořice je dále antifungální, což pomáhá čistit dutiny a kongesce. Když se spojuje s medem, snižuje hladinu cholesterolu. Jak si tento lék připravit?

Ingredience:

  • 1 šálek medu
  • 4-6 tyčinek skořice
  • Špetka mleté skořice (volitelné)

Postup:

Vezměte skořici, dejte je do dvojitého hrnce a přidejte šálek medu. Nechejte skořici v medu asi 2 hodiny působit, poté odstraňte med z plotny. Jestliže potřebujete, můžete směs scedit přes sítko. Následně můžete přelít do skleněné nádoby.

Zázvor a med

Zázvor je vynikajícím zdrojem antioxidantů, skvěle pomáhá vyčistit vaše dutiny, pomáhá zlepšovat trávení. V tomto léku zázvor pomáhá vypláchnout z těla toxiny a zvyšuje cirkulaci v těle. Jak si tento lék připravit?

Ingredience:

  • 1 šálek medu
  • 1 polévková lžíce čerstvého zázvoru, oloupaného

Postup:

Do dvojitého hrnce dejte jeden šálek medu a přidejte zázvor. Přiveďte k varu, stáhněte oheň a nechejte 10 minut působit. Následně sundejte z ohně a nechte 10 minut vychladnout. Můžete okamžitě podávat, popřípadě jej přemístit do skleněné nádoby, kde vydrží až 2 týdny.

Jablko, jablečný ocet a med

Vždy se doporučuje využívat 100% organický jablečný ocet. Ten pomáhá neutralizovat pH těla a také pomáhá při bolesti v krku nebo při bolesti žaludku. Jak si tento lék připravit?

Ingredience:

  • 1 šálek medu
  • 3 polévkové lžíce jablečného octa

Postup:

Do hrnce dejte jablečný ocet a med. Zahřejte na nízké teplotě, promíchejte a přelijte do nádoby, kde tento lék můžete uložit.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button