Spolupráce

Kreatin je skvělým pomocníkem nejen při budování svalové hmoty

Patříte mezi nadšené sportovce, kteří se nevyhýbají zdravotně nezávadným potravinovým doplňkům? Toužíte své výkony zvýšit a nevíte po kterém doplňku sáhnout? Kreatin vám umožní nejen o mnoho zvýšit váš fyzický výkon a tím rychleji vybudovat svalovou hmotu, ale také podporuje funkci mozku, srdce a dalších orgánů.

Jak kreatin funguje?

Mnoho laiků netuší, co je kreatin a omylem ho považují za steroidy nebo jiné nepovolené látky. Ve skutečnosti si lidské tělo vyrábí kreatin samo a každý z nás, bez výjimky, ho v sobě má. Ovšem tělo si kreatinu vyrábí jen malou část a zbytek získává z potravy, výhradně masa, rostlinná strava kreatin neobsahuje, nebo prostřednictvím potravinových doplňků. Tělo si kreatin vyrábí samo a to v především v játrech. Kreatin má v těle velmi důležitou funkci.

Přenos energie získané při rozkladu živin

Přibližně jednu až dvě hodiny po požití kreatinu pocítí každý příval energie, kterou lze využít k tvrdšímu a intenzivnějšímu tréninku, což vede k rychlejšímu a efektivnějším nabírání svalové hmoty. Kreatin zásobuje energií především svalovou tkáň. Bez cvičení se však svalů nedočkáte. Konzumace kreatinu bez cvičení a tréninku je zbytečná. Kreatin je pouze, sice účinným a efektivním, pomocníkem.

Další využití kreatinu

Po zjištění vědců, jak funguje kreatin, si našel své uplatnění také ve zdravotnictví, což jen dokazuje jeho zdravotní nezávadnost a absenci vedlejších účinků. Kreatin se využívá pro pacienty, kteří z nějakých důvodů podstupují rehabilitace, což je určitá forma cvičení, při skřípnutém nervu nebo po infarktu. Mnohohydrát kreatinu, který je běžně k dostání, často také využívají vegetariáni a vegani, kteří ho, díky svému stravování mají často málo. Mnohohydrát kreatinu se nevyrábí ze živočišných složek.

Podobné články

Back to top button