Jídlo a stravováníPřírodní léčbaZdravé tipy

Jablečný ocet a jedlá soda. Úžasné přírodní tonikum, které zvýší pH těla a vyléčí řadu nemocí.

Jak populární jablečný ocet je, tak pro mnoho z nás tento domácí lék může být ještě lepší. Jablečný ocet a soda ve vodě nabízejí všechny nutriční výhody jablečného octu v méně kyselé formě, čímž se ještě více zvyšuje prospěšný alkalizační účinek, který jablečný ocet má na tělo.

Odborníci na výživu jsou velkými zastánci jablečného moštu a sody jako alkalizujícího činidla a celkového zdravotního tonika a doporučují ho pro různé zdravotní problémy.

Proč je jablečný ocet a jedlá soda užitečný?

1. Především tento lék vás povzbuzuje ke konzumaci více tekutin. Což je většinou voda. Pokud ho pijete dvakrát denně, můžete užívat více vody, což zabraňuje dehydrataci. Dokonce i mírná dehydratace zhoršuje a způsobuje řadu zdravotních problémů. Konzumace tohoto léku uspokojí žízeň a můžete vypít méně nápojů, které nejsou zdravé (káva, slazené perlivé nápoje, energetické nápoje).

2. Obsahuje živiny a enzymy, které pomáhají Vašemu tělu lépe trávit vaše pokrmy. Vaše zdraví může být zlepšeno tímto zvýšením živin.

3. A možná nejdůležitější, pomáhá alkalizovat vaše tělo. Zdravotním problémům se daří v kyselém těle. Řešení problému s kyselinami alkalizováním může vyléčit nebo přinejmenším snížit příznaky mnoha, mnoha zdravotních problémů.

Takže jaké konkrétní problémy pomáhá zmírnit jablečný ocet se sodou?

Trávicí potíže

Různé potíže s trávením lze zmírnit pomocí jablečného octu a sody. GERD, acid reflux, pálení žáhy a porucha trávení se zlepší tímto lékem.

Artritida a bolest

Artritida a dna mohou být zmírněny. Hydratace, kterou lék dodává, a alkalizující povaha pomáhají artritidě i bolesti způsobené řadou dalších příčin.

Problémy s kůží

Akné, suchá kůže, drsná kůže mohou být také vylepšeny pomocí jablečného octa a sody. Slyšeli jste někdy, že krása začíná zevnitř a vyčerpá se? Často kožní problémy jsou způsobeny kyselým systémem a dehydratací.

Alergie a studené příznaky

Alergie a kopřivka jsou oba léčeny tímto tonikem. Bolest v krku, nachlazení, kašel, kongesce a problémy s rýmou mohou všichni dobře reagovat na přidání jablečného octu a sody několikrát denně.

Toto tonikum může být také užitečné pro hubnutí, nespavost a nízkou energii. Pomáhá s infekcí močového měchýře a vysokým krevním tlakem.

Kolik jablečného octu a sody mám použít?

Přidejte  2 čajové lžičky organického jablečného octu do sklenice. Přidejte 1/8 čajové lžičky sody (bicarobonitanu sodného) do jablečného octu. Doplňte zbytek sklenice vodou.

Mnoho lidí zjistí, že přidáním sody do jablečného octu je najednou ocet přijatelnější a chutnější, než samotný.

Mohu přidat sladidlo?

Pokud potřebujete přidat sladidlo, aby to bylo chutnější, zkuste jednu z následujících možností:

med

agávový sirup

javorový sirup

stevia

Nedoporučuje se přidat následující:

cukr

umělé sladidlo

Jak často můžu ocet se sodou užívat?

Každý jedinec má různé potřeby. Neexistuje přesná frekvence. Někteří to užívají jednou denně. Někteří považují za užitečné užívat ho dvakrát denně. Kždopádně je dobré vždy po ě týdnech udělat přestávku.

Nejlepší je začít pomalu, vyzkoušejte toto tonikum jednou denně a uvidíte, jak se cítíte. Přidejte druhé  večer po týdnu, pokud si myslíte, že potřebujete více.

Toto tonikum se nejlépe užívá na prázdný žaludek mezi jídly nebo 30 minut před jídlem.

Pokud tento lék způsobí, že se necítíte dobře, snížíte množství, které užíváte, nebo frekvenci, s jakou ji užíváte, nebo jej můžete přerušit.

Toto tonikum se někdy používá k detoxikaci. Takže je možné, že způsobí nějakou detoxikační reakci, zejména pokud ji užíváte často. (Například průjem, nebo bolest hlavy) Z tohoto důvodu je obecně nejlepší začít s menším množstvím a pomalu navyšovat.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button