Péče o těloPřírodní léčba

Maska na pleť – použijte kurkumu pro krásně čistou pokožku

Péče o pleť je velmi důležitou součástí. Snad každá žena se snaží o to, aby se na její pleti neobjevovaly stopy stárnutí – tedy vrásky. Také se vám občas stane, že se objeví na pleti pupínek? Akné, pupínky nebo flíčky se objevují v tu nejméně vhodnou dobu. Většinou před nějakou velkou událostí, která ženy čeká. Péče o pleť může být finančně nákladná. Když však sáhnete po přírodních metodách, může to jít takřka za hubičku!

Pomoc kurkumy

Kdo by neznal kurkumu. Koření, které je hodně oblíbené v jídle. Kurkuma má spoustu využití, zejména pro zdraví, ale třeba také pro péči o pokožku. Kurkuma může dodat šmrnc omáčkám nebo oblíbené rýži. Kurkuma skvěle pomáhá také na vlasy. Kdybychom měli popisovat účinky kurkumy, pak půjde o nekonečný článek. Masky na pleť z kurkumy jsou vyhlášené, protože umí bojovat proti pupínkům a akné.

Hlavní účinnou složkou je kurkumin, který má velmi silné protizánětlivé a antioxidační účinky. Extrakt z kurkumy ho obsahuje hodně, což je samozřejmě dobře, protože pomáhá. Kurkuma obecně je jednou z nejlepších ingrediencí, protože čistí pleť. Může do hloubky vyčistit póry, odstranit nečistoty, odumřelou pokožku a pleť krásně prozářit a rozjasnit. Používejte jí však opatrně, někdo může mít citlivou pokožku, která na kurkumu nereaguje dobře. Vždy vyzkoušejte na menším kousku pokožky. Jak si takové kurkumové masky na pleť připravit?

Kurkumovo – skořicová maska na mastnou pleť

Co budete potřebovat:

  • 1 čajová lžička organické kurkumy
  • 1 čajová lžička organické skořice
  • Surový med na vytvoření pasty

Jak postupovat:

Do misky dejte kurkumu a skořici, promíchejte. Přidejte dostatečné množství medu, čímž vytvoříte jednoduchou pastu, kterou budete moci roztírat po pokožce. Celou masku na pleť aplikujte na čistou pokožku, pozor na oblast okolo očí. Nechejte působit přibližně patnáct minut a poté opláchněte. Pozor na nažloutlý odstín, protože možná několikrát budete muset pokožku opláchnout nebo použít jemné mýdlo.

Kurkumová maska na pokožku

Co budete potřebovat:

  • ½ čajové lžičky prášku z organické kurkumy
  • 1 – 2 polévkové lžíce surového medu nebo kokosového oleje

Jak postupovat:

Organickou kurkumu a med nebo kokosový olej smíchejte v hladkou pastu. Aplikujte na čistou pokožku a jemně masírujte. Nechejte působit deset minut a poté opláchněte teplou vodou. Med je skvělý pro mastnou pokožku, protože čistí póry a odstraňuje z pokožky přebytečný maz. Kurkuma zase vyrovnává vlhkost pokožky.

Kurkumová maska pro čistou pokožku

Co budete potřebovat:

  • Aloe vera
  • Organický prášek z kurkumy

Jak postupovat:

Smíchejte obě ingredience a aplikujte na pokožku. Nechejte působit a poté smyjte teplou vodou.

TIP: Po aplikaci kurkumové masky může být vaše pokožka zažloutlá, toto koření pouští barvu. Je to přirozené, nemusíte se bát. Můžete použít cukr a citronovou šťávu, což pomůže skvrny odstranit.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button