Péče o těloPřírodní léčba

Odstraňte plíseň z nehtu rychle a efektivně

plíseňStaří Řekové používali oregano pro hojení ran. Thymol a carvacrol jsou účinné látky, které naleznete v oleji z oregana. Obě tyto složky mají antimikrobiální a protiplísňové účinky.

Oreganový olej je tak silný, že může dojít k podráždění kůže, pokud není ředěn. Je však lepší jej ředit jiným olejem, než vodou.

Účinný způsob, jak odstranit plíseň z nehtu

Pro odstranění plísně z nehtu potřebujeme oreganový olej a ještě jiný olej, například olivový. Jediné, co je zapotřebí udělat, je smíchat dvě kapky oleje z oregana a polévkovou lžíci olivového oleje. Tuto směs promícháme a aplikujeme na postiženou oblast. Lehce nanášíme. Postup opakujte dvakrát denně do té doby, než je infekce pryč. V závislosti na druhu plísně může léčba trvat i několik týdnů. Jedná se však o šetrný a přírodní způsob, jak se zbavit škodlivé plísně na nehtu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button