Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Domácí prostředek – vyzkoušejte jej na nachlazení a bolavý krk!

Když jste nemocní, není to vůbec nic příjemného. Člověk je unavený, oslabený, není mu moc dobře. Do toho se přidá bolest v krku, zimnice, kašel a neustálá rýma. A v takovém stavu musíte obvykle ještě jít pracovat, uklízet doma nebo vyzvedávat děti z kroužků. Chcete se proto nadopovat prášky a různými sirupy, které by mohli pomoci. Ovšem můžete sáhnout po přírodních metodách. Ty jsou k tělu šetrné a pomáhají v mnoha ohledech podobně, jako komerční léky.

Síla skořice

O skořici si mnozí myslí, že jde o jednoduché koření, které se dává do perníčků, do jablečných štrúdlů a podobně. Můžete si však z něj připravit mnoho dalších věcí. Skořice je nejen chutným kořením, ale také jde o velmi dobrého pomocníka pro zdraví. Můžete jej použít v mnoha různých lécích, domácích přípravcích, krémech na obličej či tělo a podobně. Původem ze Srí Lanky, jde vlastně o kůru, která se suší a následně balí do svitků.

Když se na to podíváme ze zdravotního hlediska, skořice umí hodně pomáhat zdraví a vašemu tělu. Je třeba jí užívat dlouhodobě a pravidelně. Stačí optimální množství, tedy 3 gramy denně maximálně, neplatí, že čím víc skořice zkonzumujete, tím lépe. Kde všude může mít skořice své zdraví prospěšné účinky?

  • Podporuje funkci mozku
  • Ničí bakterie, viry a plísně
  • Hlídá hladinu cukru
  • Pomáhá při péči o tlusté střevo
  • Zlepšuje zažívání
  • Podporuje zdraví srdce
  • Je prevence proti trombóze
  • Léčí infekce močového měchýře
  • Snižuje LDL cholesterol
  • Posiluje imunitní systém
  • Léčí chronickou únavu
  • Nachlazení

Pro tyto a mnohé další zdravotní problémy můžete skořici používat. Stačí ji využít k domácím přípravkům a to hned v několika verzích. Můžete připravit klasický nápoj, zubní pastu a podobně. Vyzkoušejte některé z níže přiložených metod. Uvidíte, jak skvěle fungují a pomohou na spoustu zdravotních problémů.

Skořicový přípravek pro nachlazení – skořici můžete jednoduše využívat k léčbě klasického nachlazení. Jde o jednoduchý prostředek, který je skvělý pro klasické nachlazení. Vyrobíte jej s pomoci polévkové lžíce medu s čajovou lžičkou skořice. Smíchejte s šálkem teplé vody a vypijte.

Skořicová pomoc při bolesti v krku – s tímto přípravkem uklidníte nepříjemné bolesti v krku, které jsou nepříjemné. Vezměte šálek horké vody, přidejte lžíci medu, lžičku skořice a lžičku citronové šťávy.

Skořicová zubní pasta – skořice se může skvěle využívat také k léčbě vnějších stavů, jako například při bolestech zubů. Vezměte skořicový prášek a smíchejte s pěti lžičkami medu. Aplikujte tuto pastu dvakrát až třikrát denně na zuby. Skořici můžete vyzkoušet také v ústní vodě, čímž eliminujete špatný dech.

Skořice jako pomoc při hubnutí – skořice a hubnutí je velmi skvělé, pomáhá přirozeně spalovat tuky. Samozřejmě jen se správnou stravou a cvičením. Přidejte ¼ organické cejlonské skořice do dvou šálků vroucí vody. Nechejte 5 – 10 minut působit, sceďte a přidejte dvě lžičky medu. Pijte tento nápoj na prázdný žaludek, asi půl hodiny před snídaní. Dříve, než zahájíte jakoukoliv výše zmíněnou léčbu, je dobré se poradit s lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button